Acaico


Blížiaca sa letná sezóna nám okrem tradičných maškŕt ponúka aj pokušenie v podobe Acaica. Tento produkt pôsobí na slovenskom trhu od roku 2011 a v súčasnosti má vo svojom portfóliu viacero zaujímavých produktov.  Čo to vlastne to Acaico je a z čoho sa vyrába. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete viac. 

 


Acai je ovocie podobné brusnicam alebo čučoriedkam pochádzajúce z Brazílie. Vyznačuje sa tmavofialovou farbou a chuťou pripomína čokoládu a lesné plody. Je vhodným doplnkom pre športovcov a zdravo žijúcich ľudí. Vyznačuje sa tiež ako zdroj antioxidantov, podporuje imunitný system, redukuje hmotnosť a zvyšuje energiu.


Na Slovensku pôsobí Acaico pod záštitou spoločnosti Acaimania a jeho príbeh je vskutku zaujímavý. Celé sa to začalo v Brazílií, kde sa s ním zakladatelia spoločnosti Peter a Andrej prvýkráť stretli.  Tento zázrak si priniesli z dovolenky, ktorej pôvodným zámerom bolo surfovanie.  V malom surferskom meste sa prvýkrat stretli so zdravým a lahodným jedlom acai. Po príchode na Slovensko sa rozhodli, že musia nájsť spôsob ako priniesť tototo ovocie do Európy, aby mal každý možnosť sa s ním zoznámiť.  Pri ich nasledujúcej ceste do Brazílie si so sebou domov priviezli aj obrovský kontajner plný mrazeného acai. Potom už chýbalo len málo, aby sa im podarilo vytvoriť tú správnu receptúru, ktorá naštartovala Acaico a Acaimániu.  


Acai je náročné na spracovanie a to ho robí vzácnym mimo regiónov, v ktorých rastie. Ovocie açai sa pre export spracúva do podoby mrazenej drene a prášku. Pri zbere ovocia sa používajú tradičné metódy a pri výrobných procesoch sa nepoužívajú žiadne chemické látky. V sučastnosti ponúka Acaimania nasledovné produkty:


Acaico mrazená zmes 


·         Acaico (originál, s príchuťou manga, jahôd)



·         Acaico na tigela s musli (originál, s príchuťou manga, jahôd a banánu)

 ·         Acaico ice chocolate – nanuky (originál, s príchuťou manga, jahôd)
 

Sušené Acaico:


·         Acaico bio prášok – vhodný ako doplnok do jogurtov, shakov alebo smoothies 


·         Acaico organické kapsule


·         Acaico šumivé tablety – stačí zmiešať s vodou a vznike osviežujúci nápoj 
 

Acaico sa dá tiež použiť pri príprave rôznych receptov, my Vám odporúčame niekoľko tipov 


·         Pre skvelé a výdatné raňajky, zmiešajte Acaico mrazenú zmes s musli, banánom a medom (alternative je pridať tiež jogurt)


·         Pri rôznych dezertoch ako sú panna cota, mascarpone dosiahnete pridaním Acaica novú príchuť 


·         Pri výrobe smoothies, zmixujte Acaico a Vami zvolené ovocie a zeleninu



V súčasnosti môžete Acaico produkty nájsť takmer vo všetkých obchodných sieťach ako sú Tesco, Billa, Kaufland, DM drogériach alebo taktiež na e-shop spoločnosti.  Okrem iného Vám tiež odporúčame zavítať do novootvoreného Acaico Fresh baru, ktorý sa nachádza v Petržalke, a ktorý je jediný svojho druhu na svete. V príjemnej atmosfére, ktorú dotvárajú suveníry v podobe surfov sa budete cítiť ako na pláži v Brazílií. Môžete si tu pochutnať na rôznych dobrotách v podobe Acaico na tigela, smoothies, džúsov ale aj čerstvých šalátov a wrapov. 




Leto nám už pomaly, ale isto klope na dvere, a preto neváhajte a spríjemníte si ho osviežujúcim Acaicom. Pre viac informácií o Acaicu, jeho výhodach a zaujímavých receptoch,  kliknite na stranku www.acaimania.sk
 

Dobrú chuť :)

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov