Premena s Fitpoint-om

Celé sa to začalo približne na začiatku mája, kedy som aj ja v redakcii podľahla narastajúcemu tlaku okolia z blížiacej sa letnej sezóny a rozhodla sa vyformovať svoju postavu do plaviek. Oslovila som odborníka na slovo vzatého, osobného trénera a výživového poradcu Mgr. Michala Helmicha z Fitpoint-u. Slovo dalo slovo a spolu s kamarátkou Martinou sme sa rozhodli podstúpiť mesačnú premenu pod jeho vedením. O tom ako celá premena prebiehala, čo všetko sme absolvovali a či sa nám to napokon podarilo sa dozviete v nasledujúcich riadkoch…




1/ Konzultácia + váženie 

Na úvodnom stretnutí s Michalom sme predovšetkým konzultovali ako bude celá premena prebiehať. Naším cieľom nebolo zbaviť sa iba kilogramov, čo je chyba, ktoré mnohé dámy pri chudnutí robia, ale sústrediť sa na celkové spevnenie svalov, zbaviť sa prebytočného tuku a spevniť postavu. Dozvedeli sme sa, že ruka v ruke s cvičením bude dôležitá aj naša životospráva a jej dodržiavanie nakoľko ďalším obrovským problémov býva častokrát fakt, že v zhone a v strese si nenájdeme čas sa najesť a tým pádom vynechávame stravu. Prvým krokom bolo úvodné váženie a meranie, ktoré vyzeralo nasledovne:


2/ Jedálniček

Ďalej sme spísali náš týždenný jedálniček, kde sa ukázalo aké najčastejšie chyby robíme. Na základe toho sme dostali pravidlá, ktoré bolo potrebné dodržiavať počas celej premeny:


  • úplne vylúčiť sladené nápoje, ideálne aj bublinkové minerálky
  • vylúčiť polotovary (pečivo pripravované z polotovarov), sladkosti všetkého druhu (vrátane müsli tyčiniek), alkohol všetkého druhu
  • pridať čo najviac zelenej a bielej zeleniny (listový špenát, ľadový šalát, šalátová uhorka, kaleráb), sezónnu zeleninu ako baklažán, špargľa a pod., ideálna príloha hríby ako šampiňóny
  • mäso iba chudé, akéhokoľvek druhu (ryby na večer skôr s bielym mäsom, sú menej kalorické ako losos)
  • dodržiavať pravidelný pitný režim, v lete pri väčšom potení potrebné občas minerálne vody pre doplnenie minerálov
  • z ovocia radšej pôvodné slovenské druhy
  • ráno po prebudení vypiť minimálne 2 dcl vody pre nakopnutie trávenia



A takto už vyzeral náš nový jedálniček:

Raňajky – 1 pohár vlažnej vody s citrónom, 75 g ovsených vločiek, lyžička medu, 2dl mlieka alebo vody a 10 g orechov/strúhaného kokosu
Desiata- jablko, káva s mliekom
Obed – 150 g morčacieho mäsa, ryža natural, zelenina
Olovrant – fit tyčinka, káva s mliekom
Večera – 100 g kuracieho mäsa, čerstvá zelenina, ryža natural

                  Monika        Martina
Váha
62.7kg
67,4kg
Tuk
27%
26%
Voda
54%
54%
Vnútorný tuk
2
2
Svaly
43kg
46kg
Kosti
2.3kg
2,5kg

3/Cvičenie

Po vážení a nastavení jedálnička sme sa plné elánu zaregistrovali v posilňovni, ktorá sa mala stať našim prechodným domovom nasledujúce 4 týždne. Tréningy prebiehali 4-5x týždenne a striedali sme silový tréning s kardiom. Kardio cvičenie pozostávalo z 20 minút na bežiacom páse, 20 minút na bicykli a 20 minút na trenažéri a silový tréning bol zameraní na spevnenie jednotlivých partií: ramien, stredu tela, brucha, zadku a nôh. Po prvých tréningoch v posilňovni sme sa museli popasovať s narastajúcou svalovicou aj na miestach, o ktorých sme nikdy netušili.

Bolo zaujímave pozorovať ako sa s pribúdajucími tréningami jednotlivé partie menili a spevňovali a každý úbytok na váhe bol pre nás ešte silnejším motivátorom. Pre spestrenie tréningov si pre nás Michal pripravil aj cvičenie v exteriéri, ktoré sme absolvovali v sade Janka Kráľa. Najmä v letných mesiacoch je vhodným doplnkom k pravidelným tréningom v posilňovni, nakoľko môžete využiť schody, lavičky a jednoduché prekážky. Kardio tréningy v interiéri sa tiež dajú substituovať bicyklovaním, korčuľovaním, plávaním alebo iným letným športom.







































4/ Výsledky

                  Monika       Martina
Váha
63kg
62.8kg
Tuk
23%
20%
Voda
57%
60%
Vnútorný tuk
1
1
Svaly
46kg
47kg
Kosti
2,5kg
2,5kg

Okrem úbytku na váhe sa znížilo predovšetkým percento tukov v tele, ktoré bolo pre nás dôležité. Pravidelné cvičenie naopak prinieslo nárast svalov a zníženie vnútorného tuku v okolí orgánov.  Výrazné zmeny nastali v oblasti brucha, stehien aj nôh, na ktoré sme sa pri cvičení zamerali. Koža sa nielen napla, ale zjemnila sa taktiež celulitída, ktorá sa pravidelnou životosprávou v spojení s cvičením dá úplne odstrániť. Naša premena s Fitpoint-om sa však ani zďaleka nekončí, v tréningoch a pravidelnom stravovaní plánujeme pokračovať aj naďalej.

Ak sme Vás zaujali a motivovali ako dosiahnuť dobré výsledky, jednoducho schudnúť a spevniť svoju postavu do plaviek, neváhajte a kontaktujte Michala z Fitpointu. Spoločne absolvujete nielen úvodnú konzultáciu, ale Vám nastaví jedálniček a cvičenie presne namieru. Viac informácií ohľadom služieb, ktoré ponúka nájdete na stránka http://www.fitpoint.sk/osobny-trener-vyzivovy-poradca/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov