Začal sa jubilejný 20. ročník festivalu Pohoda


Trenčianske letisko hlásilo už deň pred oficiálnym začiatkom festivalu Pohoda vypredané.  Cítiť to bolo nielen pri hlavných vstupoch, ale aj pri stánkoch s pivom, kde sa začali tvoriť prvé rady. Návštevníci, ktorí sem každoročne prichádzajú sa už festivalu nevedeli dočkať. Ako mnohí priznali, Pohoda je pre nich rovnakým sviatkom ako sú pre ostatných napr. Vianoce. Pozrite sa spolu s nami ako to vyzeral štvrtok na Pohode. 



Štvrtkový program oficiálne otvoril riaditeľ festival Michal Kaščák, ktorý poďakoval predovšetkým návštevníkom za skvelú atmosféru a podporu počas uplynulých ročníkov. Ako prvý na hlavnom stagi vystúpil Milan Lasica v doprovode Bratislava Hot Serenaders. Svojimi bontónmi a vtipnými príhodami bavil početný dav, ktorý sa zhromaždil pod pódiom. Na záver potešil aj prídavkom v podobe obľúbenej piesni Jaj Zuzka, Zuzička. 

Finále prvého festivalového dňa patrilo britskej speváčke, skladateľke a multiinštrumentalistke PJ Harvey, ktorej hudobný koncept dokonale dotvárala scénu. Ohromujúci zvuk saxofónov, minimalistický až scénický prejav a hlas hlavnej interpretky dal bodku za otváracím dňom 20. ročníka festivalu Pohoda. Hoci koncert svojou atmosférou pripomínal skôr intímnejší zážitok, publikum v Trenčíne  odvďačilo speváčku vrúcnym prijatím. 



Po hypnotickom zážitku na hlavnom pódiu program oznamoval ešte jemne tajomné prekvapenie za štvrtkovým večerom pod názvom Pohoda 20 MK Selection. Tak, ako sa dalo čakať, išlo o dvojhodinový set riaditeľa festivalu Michala Kaščáka, ktorý baviacemu sa davu ponúkol výber z piesní, ktoré na Pohode zazneli počas uplynulých dvadsiatich rokov. Po  vystúpení sa už dav rozplynul, aby sa nechal unášať pohodovou atmosférou najväčšieho letného festivalu na Slovensku. 




Zdroj Foto: Martina Mičúchová 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov