Škola pečenia v Chefparade.sk

V poslednej dobe prechádza varenie a pečenie štádiom boomu. Už to nie je len o nutnosti prípravy jedál a koláčov, ale najmä atraktívna téma mnohých rozhovorov a tiež vyplnenie voľnočasových aktivít. Obrovský záujem verejnosti o túto tému podporil aj vznik škôl varenia. Dnes Vám predstavím školu varenia - Chefparade v Bratislave, miesto, kde sa interaktívnou formou v príjemnej atmosfére naučíte pripravovať nielen špeciality svetových kuchýň, ale i tradičné jedlá, koláče a torty. Kurzy varenia sú určené pre každého bez ohľadu na predchádzajúce skúsenosti, pohlavie alebo vek. A to všetko pod dohľadom odborných kuchárov, ktorí majú mnohoročné skúsenosti.



Registrácia:

Na webovej stránke www.chefparade.sk nájdete bohatý rozpis všetkých ponúkaných kurzov spolu s cenami, z ktorých je naozaj ťažké vybrať si ten správny. Na výber máte exotické kuchyne Thajska, Mexika, tradične španielske tapas, talianske cestoviny ako aj novinky, populárne dezerty či zdravé varenie. Po registrácii telefonicky alebo e-mailom Vám už nič nebráni v tom, aby ste sa stali kuchármi a vybrané pochúťky pripravili po absolvovaní kurzu i Vašim blízkym.




Priestory:

Škola varenia - Chefparade sa nachádza na Košickej 58 v Bratislave. V priestoroch je 6-8­ kompletne vybavených kuchynských pultov, so všetkým, čo má byť v správnej kuchyni vrátane exotických korenín a vín. K príprave jedál sú používané čerstvé a kvalitné suroviny. Vaše kulinárske výtvory môžete doplniť pohárikom kvalitného vína z bohatej ponuky vínnej karty. V priestoroch školy sa nachádza malý obchodník s ponukou vybraných surovín, ktoré sú používané pri varení. Po absolvovaní kurzu obdržíte „klubovú kartičku“ a pri návšteve ďalšieho  kurzu, či nákupu tovaru Vám bude poskytnutá zľava.




Priebeh kurzu:

V jedno slnečné nedelné dopoludnie sme sa vybrali do Chefparade, ktorá sídli na Miletičovej ulici v blízkosti Centrálneho trhoviska na kurz Torty Premium pod vedením Mirky Švecovej. Kurz spolu s nami absolvovali aj ďalší 5 účastníci. Ako prvé sme začali s obľúbenou mrkvovou tortou, ktora si nevyžadovala dlhé pečenie. Spoločnými silami sa nám podarilo vymiešať tú správnu konzistenciu a tiež sme sa naučili ako jednoducho si môžeme vytvoriť ozdobné mrkvičky z poťahovej hmoty. Potom už nasledovalo iba pečenie v trúbe.  



Po mrkvovej torte nasledovala príprava tzv. nahej torty s mascarpone krémom dozdobená sezónnym ovocím a jedlými kvetmi. Hoci sa príprava takejto torty zdá byť veľmi náročná, nakoniec sme to spoločnými silami zvládli.  Počas prípravy bolo veľmi tažké odolávať všetkým nástraham v podobe sladkého cesta, cúkrových náplní a vyšlahaného snehu, ale napokon sa to všetkým zúčastneným podarilo.



Chefparade aj aj vhodným miestom na organizovanie firemného teambuilding-u ako aj interaktívne oslavy spojenej s varením a určite detských osláv, nakoľko je možno si dohodnúť i individuálne menu. Tento originálný nápad zaujme Vašich priateľov a kolegov a utuží tiež medziľudské vzťahy. Navštívte školu varenia – Chefparade, kde nielen ovoniate exotické vône, ochutnáte nové pokrmy, naučíte sa niečo nové, ale predovšetkým sa dobre zabavíte v kruhu svojich priateľov a ostatných kuchárov. Ak Vás škola varenia – Chefparade zaujala, neváhajte a prihláste sa na jeden z mnohých ponúkaných kuchárskych kurzov na www.chefparade.sk.  Bon Apetit!





Môže sa vám páčiť

0 Komentárov