Vyhrajte boj nad celulitídou

Podobne ako milióny žien po celom svete, aj my v redakcii bojujeme s celulitídou, tzv. pomarančovou kožou. Oslovili sme preto odborníkov na slovo vzatých z kliniky plastickej chirurgie, estetickej medicíny a laserovej medicíny Esthetic v Bratislave, aby poradili nielen nám, ale aj ostatným ženám ako s celulitídou zápasiť a tento neľútostný boj aj vyhrať. V nasledujúcom článku Vám predstavíme postupne tri procedúry, ktoré sa zameriavajú na odstránenie celulitídy, a ktoré sme na klinike Esthetic absolvovali. 




1. Akustická rázová vlna

Akustická rázová vlna je najvýkonnejšou technológiou, ktorá sa používa na liečbu celulitídy a spevnenie ochabnutej pokožky. Zlepšuje tkanivo, cirkuláciu svalstva a zároveň stimuluje lymfatický systém. Keďže problém pomarančovej pokožky trápi dnes väčšinou žien a často nepomáha ani cvičenie či prísna diéta, toto inovatívne ošetrenie dopomáha zdokonaliť problémové partie a dosiahnuť krajší a pevnejší zadok a stehná.  Počas kúry sa odporúča zvýšiť príjem tekutín a kombinovať ho s Vela Shapom a lymfodrenážou.







Výhodou ošetrenia je nielen maximálna efektivita, ale predovšetkým žiadna bolestivosť. Počas vyšetrenia akustickou rázovou vlnou na klinike Esthetic som mala pocit skôr intenzívnejšej masáže, ktorá prekrvila moje ochabnuté partie. Masážna hlavica rozbíja tukové zhluky a prekrvuje kožu,  čím sa dosahuje vyhladenejší vzhľad.  Pre maximálny výsledok je potrebné absolvovať minimálne 10 vyšetrení 2x týždenne a účinok sa dostaví postupne už pri 5-6 vyšetrení a pretrváva aj po skončení terapie do 6 mesiacov. Dĺžka ošetrenia záleží od rozsahu problematickej plochy, môže byť od 30-60 minút.

2. Vela Shape

Vela Shape je prístroj na redukciu objemu – tvarovanie tela a liečbu celulitídy. Veľmi efektívne pôsobí najmä na problematické partie ako oblasť zadných stehien, zadok a brucho. Ošetrenie sa podobne ako akustická rázová vlna odporúča kombinovať s lymfodrenážnou masážou.  A ako samotný Vela Shape pracuje? Pred samotnou aplikáciou sa vykoná presný nákres oblasti, ktorá sa bude ošetrovať, a na ktorú vela Shape v Esthetic aplikujú.







Kombinácia spomínanej radiofrekvencie, infračerveného žiarenia a tlakovej masáže tkaniva spôsobuje prehriate a zvýšenie prísunu kyslíka do buniek. Špeciálne rollery masíruju tkanivo, čím sa zabezpečí rozpad tukových buniek a zredukuje sa celulitída. Počas ošetrenia cítite ako sa pokožka zahrieva až sa napokon dosiahne potrebných 41 stupňov. Pôsobenie Vela Shapu je bezbolestne a bez viditeľného zásahu, problematické partie stehien sa počas pôsobenia hlavice prehriali a masáž na klinike Esthetic bola veľmi príjemná.

Lymfodrenážna masáž

Na záver celej procedúry sa zameriame na lymfodrenáž. Správne fungovanie lymfatického systému je nenahraditeľné nielen pre krásu a pevné telo, ale predovšetkým pre naše zdravie. Bezproblémovému toku lymfy je však veľmi často potrebné pomôcť, pretože si svoje telo neustále zanášame nevhodnou stravou, nesprávnym pitným režimom a tiež nezdravým životným štýlom ako je stres, nepravidelná strava, nedostatok tekutín či nedostatočný pohyb. Masáž zlepšuje stav pokožky. ordinuje sa po liposukciách, k prevencii vzniku kŕčových žíl, či celulitídy.





Na klinike Esthetic som absolvovala aj lymfodrenážnu masáž prístorojom, ktorú so vnímala pozitívne ako veľmi príjemný a účinný druh liečby celulitídy. V končatinách mi vytvorila pocit ľahkosti a zmenšila ich objem. Nafukovaním jednotlivých komôr špeciálnych návlekov sa v stanovených intervaloch vytvára pomaly postupujúci tlak, ktorý účinne nahradí nefungujúcu svalovú pumpu. Vznikajú tak jemné, rytmické tlakové vlny a prekrývajúce sa komory poskytujú jemnú masáž, ktorá podporuje prirodzené prúdenie lymfy celým telom.



Vysokú odbornosť lekárov, špičkové technické vybavenie, najmodernejšie lasery a záruku kvality v poskytovaní služieb esteticko-plastickej chirurgie a korektívnej dermatológie nájdete na klinike Esthetic v Bratislave. Viac informácií ohľadom jednotlivých procedúr a ošetrení, ktoré poskytujú nájdete na ich webovej stránke http://www.esthetic.sk/



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov