Sobota s regiónom Tirnavia

Zobudili sme sa v Trnave do horúcej slnečnej soboty. Slnko nad hlavou, vietor vo vlasoch a postupne čakáme pri mestskej veži na ďalších účastníkov zájazdu, teda presnejšie našej sobotnej vinnej tour. Dnešný deň bude patriť predovšetkým omamnej vôni vína, syrovým pochúťkam a nákazlivej veselej nálade. Aj takto priatelia môžu vyzerať Vaše sobotné dni organizované Regiónom Tirnavia!



Nasadáme do pristaveného mikrobusu a hor sa na ochutnávku vína. Dnes nás čaká návšteva dvoch známych regionálnych vinárstiev: Mrva & Stanko - s ocenením "Vinárstvo roka 2010 a 2013"  a Terra Parna - moderné rodinné vinárstvo, ktoré vkusne spája vinársku tradíciu s modernou architektúrou a malebnými vinicami. Čo môže byť lepšie ako ochutnať najlepšie vína ročníka v spoločnosti vinára priamo medzi sudami?





Vinárstvo MRVA & STANKO vyniká kvalitou svojich vín a rovnako komplexnosťou služieb pre svojich návštevníkov. Predaj vín a degustácie dopĺňajú novovybudované konferenčné priestory a útulný penzión, ktorý umožňuje komfortné vychutnanie si vinárskych zážitkov. Dvojhodinovú exkurziu po výrobe a pivniciach spoločnosti sme zakončili ochutnávkou kvalitných bielych, ružových a červených vín v spoločnosti Jozefa Stanka.



Čaro miesta kde sa víno urodilo a dozrelo sme zažili v tento deň vo vinárstve TERRA PARNA. Okrem príjemnej atmosféry a lahodného vína nás taktiež čakala prehliadka vinárstva, domáca oškvarková pomazánka a Ivana Zvolenská nám porozprávala príbehy jednotlivých vín, ktoré sa v ružovej doline urodili. Špecialitou tohto vinárstva je predovšetkým Modrý Portugal, ktorého tajomstvo dopestovania prezradili majiteľom práve miestni obyvatelia.






Neváhajte a vydajte sa na nezabudnuteľný zážitkový výlet za vínom Regiónu Tirnavia. Vybranú sobotu máte možnosť navštíviť dve vybrané vinárstva, v ktorých sa zoznámite s majstrom vinárom, ochutnáte najlepšie vína, občerstvíte sa vínnymi špecialitami a nahliadnete do výrobných priestorov a pivníc. Doprava do vinárstiev je zabezpečená! Na jeseň sa ešte môžete tešiť na dva termíny:

·             21.10. Karpatská perla - ocenená titulom "Vinárstvo roka 2011 a 2012" a TERRA PARNA.
-->
·             04.11. VÍNO Mrva & Stanko a Karpatská perla






Môže sa vám páčiť

0 Komentárov