Jedinečná reštaurácia s vôňou Stredomoria

V priestoroch, ktoré stoja v blízkosti frekventovanej križovatky Krížna – Legionárska našla svoje pôsobisko reštaurácia Sapori Italiani - U Taliana” , ktorú otvorili v polovici decembra. Jedná sa o expanziu rovnomennej ružomberskej reštaurácie, ktorá patrí na Liptove medzi regionálne gastronomické fenomény už od roku 2003. Oproti ružomberskej pobočke nájdete v ich menu približne 20 druhov pízz, cestoviny na rôzne spôsoby a mnohé iné delikatesy.





Majiteľ reštaurácie, rodený Sardínčan Andrea Ena otvoril na dvoch poschodia zrekonštruovaného Steina taliansku reštauráciu s pizzeriou. V dolnej časti sa nachádza samotná reštaurácia s cukrárňou, kde onedlho plánujú podávať okrem koláčov, sladké a slané raňajky a domáci pečený chlebík. Naopak, vo vrchnej časti sa nachádza obchodík s talianskymi špecialitami ako sú syry, olivy, sušené paradajky, či letná terasa a vip salónik pre súkromnú spoločnosť.






Dominantou jedálneho lístka sú predovšetkým čerstvé ryby a morské plody, ktoré si samotný majiteľ necháva dovážať priamo z Talianska dvakrát týždenne. Okrem pizze a cestovín tak máte možnosť ochutnať špagety alebo rizoto frutti di mare, šaláty, či neskutočne dobré dezerty, o čom sa môžete osobne presvedčiť. Za krátku dobu od otvorenia reštaurácie si návštevníci obľúbili okrem pízz, ktoré pripravuje samotný Andrea, najmä mušle na bielom víne.






Príďte si vychutnať jedinečnú chuť jedál pripravených rukami šéfkuchára a jeho tímu. Príjemná obsluha, pravá talianska atmosféra a lahodné vína Vám zaručujú príjemný čas strávený “v Sapori Italiani - u Taliana”. Samotný majiteľ nielen varí, ale nájdete ho pobehovať na rajóne v reštaurácií, či zhovárať sa so zákazníkmi, ktorí sa postupne stávajú aj jeho priateľmi. Viac informácií nájdete na ich oficiálnej stránke http://www.utaliana.sk/sk alebo na Facebooku reštaurácie https://www.facebook.com/uTalianaBratislava/.





Nesmieme však zabudnúť dodať, že vďaka obrovskému záujmu je potrebné si rezervovať miesto minimálne 2 dni vopred. Gastronomický zážitok však dozaista bude stáť za to a okrem spomínaných dobrôt na vás čakajú aj špeciality šéfkuchára, ktoré sa denne obmieňajú.  V spolupráci s reštauráciou “Sapori Italiani - u Taliana” sme pre vás pripravili súťaž o darčekový poukaz v hodnote 30,- EUR. Stačí ak do 3. februára pošlete správnu odpoveď na otázku, odkiaľ pochádza majiteľ a zároveň šéfkuchár reštaurácie Andrea Ena.  

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov