New Style Hustle je nový štýl

Párový tanec na hocijakú hudbu, pre každého bez rozdielu, na ktorejkoľvek párty - to je mladý & štylový tanec New Style Hustle, ktorým všetkých odrovnáte! Každá to iste veľmi dobre poznáme. Sme so svojím partnerom na párty, chceme sa baviť a tancovať! Lenže, realita je často iná. Poklepkáme partnera, nech nás ide vykrútiť, ale vzápätí dostaneme odpoveď typu "ja netancujem". Milé dámy, máme tu pre vás odpoveď a to hneď tri slová: strhujúci New Style Hustle, ktorý bude baviť aj toho vášho!



New Style Hustle je spoločenský párovy tanec, kde sa od partnera nevyžaduje neustále opakovanie kroku alebo variácie krokov, ale zameriava sa na schopnosť viesť partnerku a mať ju neustále pod kontrolou. "New Style Hustle vychádza z klasického Hustlu, ktorý vznikol počas disko éry v 70. rokoch v NYC. New Style Hustle predstavuje inováciu tohto pároveho tanca, pričom umožňuje vkladanie pohybov z iných tanečných štýlov a tým vytvára každý tanec originálnym a svojským.


Krokovo sa podobá swingu, v podobnosti figúr salse, tancuje sa na klubovú hudbu od diska, cez house až po súčasný pop či R’n’B. Práve to robí z tohto tanca univerzálny párový tanec, ktorý si spoločne v páre viete užiť v klube či na ktorejkoľvek tanečnej párty," hovorí lektorka New Style Hustle štýlu Monika, ktorá sa s partnerom a rovnako lektorom Matúšom, venuje tomuto tancu už niekoľko rokov a obaja sú členmi New Style Hustle Bratislava.


New Style Hustle môže byť pomalý a romantický ale aj veľmi rýchly a energický. Zakladateľ tohto tanca, Jeff Selby, vždy hovorí, že hlavnou myšlienkou New Style Hustlu je vedieť si zatancovať s hocikým, hocikde a na akúkoľvek hudbu bez zbytočných pravidiel, či zložitých krokov. Tanec preto dáva veľkú voľnosť a priamo navádza k vlastnej kreativite, čo robí každý tanec jedinečným.


V New Style Hustli sú si partneri rovnocenní a cieľom je aby sa v tanci obaja cítili príjemne. "Najdôležitejšie je vzájomné connection medzi tanečnými partnermi. Partneri sa naučia vnímať nie len seba, ale hlavne jeden druhého a tým pádom prichádza k vzájomnej súhre, čo dáva celkovému tancu iskru a vášeň. New Style Hustle sa stal pre nás, mňa a môjho manžela, vášňou, s ktorou by sme sa chceli podeliť a ukázať ľuďom, ako sa možno tešiť z pohybu a tanca.



-->
Radi vás uvidíme na otvorenej hodine v Riverpark Dance School Bratislava každú nedeľu. A čo ak ten váš nechce prísť? Nevadí, New Style Hustle patrí medzi tzv. “social dance”, čo znamená, že partneri sa na hodine striedajú. Prísť s partnerom/partnerkou je teda skôr výhoda ako požiadavka a aj keď prídete samé, na lekcii opustené neostanete," vyzýva Monika.

Vyskúšajte nielen New Style Hustle, ale aj iný tanečný štýl v Riverpark Dance School prostredníctvom súťaže, ktorú sme pre Vás pripravili. Ak do 9. februára pošlete správnu odpoveď na otázku, ako sa volajú lektori New Style Hustle na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o 3x3 vstupové permanentky do RDS. 

Text a Foto: Riverpark Dance School 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov