Zimný festival jedla 2018

Zimný festival jedla opäť ponúkne gurmánom skoro 40 najobľúbenejších reštaurácií z celého Slovenska. Na výber bude špeciálne festivalové menu a aj niečo naviac. Známi šéfkuchári vás prekvapia originálnymi, ale aj tradičnými receptami, a chýbať nebudú ani sprievodné akcie. Novinkou sú Champagne víkendy, počas ktorých ochutnáte najlepšie šampanské. Svoju návštevu festivalovej reštaurácie si rezervujte čím skôr, pretože počty miest sú obmedzené!


Zimný festival jedla už po šiestykrát ponúka možnosť navštíviť pre mnohých často cenovo nedostupné reštaurácie a ochutnať ich špeciality za prijateľné ceny. Festival sa začína 15. januára a potrvá až do 25. februára. Milovníci kvalitnej gastronómie si môžu vybrať zo zoznamu 38 reštaurácií z rôznych kútov našej krajiny, vrátane 15 z Bratislavského kraja. V rámci hlavného mesta môžete zavítať do takých reštaurácií ako Savoy v hoteli Carlton, Leberfinger alebo Au Café na Tyršovom nábreží.



Šéfkuchári ponúknu návštevníkom jedlá v troch kategóriách:

·             Naše ikonické jedlo
·             Chute regiónov
·             Kuchárova voľba

Môžete si vybrať základnú degustáciu (10 eur), ktorá pozostáva z jedného jedla, alebo dvojchodovú (18 eur) či trojchodovú degustáciu (23 eur). V reštauráciách ocenených Zlatou vidličkou gastrosprievodcom Gurmán na Slovensku budú šéfkuchári podávať až 4-chodové menu (33 eur). V cene je zahrnutý aj pohár minerálky, k dvoj- a trojchodovému menu dostanete aj dve deci vína alebo tretinkové pivo.


Novinkou tohtoročného Zimného festivalu jedla budú víkendy v jednotlivých mestách Slovenska vo farbách jedného z najväčších Champagne domov vo svete Vranken-Pommery Monopole. Vranken-Pommery Monopole sa rozhodla podporiť ZFJ na Slovensku takým spôsobom, že ku každému menu vo vybraných reštauráciách každého mesta poskytne po poháriku svojich top produktov.


Ak vás zaujal Zimný festival jedla, neváhajte a rezervujte si vami vybraný termín čím skôr na webovej stránke festivalu. V zozname reštaurácií nájdete aj kompletné menu jednotlivých zúčastnených reštaurácií v rámci celého Slovenska. V spolupráci so Zimným festivalom jedla sme pre vás pripravili súťaž o 4x2 darčekové poukazy na 3-chodovú večeru. Stačí ak do 3. Januára pošlete správnu odpoveď na otázku, kedy začína Zimný festival jedla na redakcia@lifefashionfood.net. Viac informácií o festivale nájdete na ich stránke http://www.zimnyfestivaljedla.sk


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov