Plavková móda 2024 bude uvoľnená, zlatistá, farebná a zalichotí každej postave

Vyspovedali sme štylistky spodnej bielizne a tie nám prezradili, ako dlho dopredu sa plánuje nová kolekcia plaviek, čo zaujímavé nájdeme v tej tohtoročnej, ako sa dá spojiť udržateľnosť s plavkami a potešia nás aj uvoľnenými pravidlami plavkovej módy.

Žaneta Ilutanová a Kamila Volnerová robia styling spodnej bielizne tak dlho, že by ho zvládli aj o polnoci so zavretými očami. Pobavili sme sa s nimi o najnovších trendoch v plavkovej móde.

Boli pre tohtoročnú kolekciu vybrané nejaké zaujímavé materiály, ktoré stoja za zmienku?

Určite je to zlaté lurexové vlákno, ktoré sa pre efekt vplieta priamo do štruktúry úpletu plaviek. Vytvára krásny perleťový efekt, ktorý sa mení podľa uhla pohľadu. Máme otestované, že sa neodiera a zostáva lesklé aj počas nosenia. Vlákno nájdete v sérii Triola Bellini a Sunset. 

Ako dlho dopredu sa plavky vyberajú?

Kolekcie sa plánujú vždy viac než rok dopredu. Látky vyberá náš materiálový tím na veľtrhu vo francúzskom Cannes, z ktorého dovezú vzorky k nám. Mimochodom, najväčší plavkový veľtrh sa koná presne na tom istom mieste, ako známy filmový festival. Naši ďalší odborníci a špecialisti, ako sú návrhárky, obchodníci a ďalší, vzorky následne oznámkujú, aby sme zistili, aké sa nám najviac páčia a z čoho sa potom našijú vzorky plaviek. Látky vždy vyberáme podľa aktuálnych trendov a požiadaviek zákazníčok. Po oznámkovaní a našití prvých modelov sa všetko predvedie na modelke, čím získame predstavu, ako budú plavky vyzerať na tele. V tejto fáze už vyberáme finálne farby, vzory a strihy. Počas leta potom vybrané plavky testujú naše probantky, ktoré si ich berú na dovolenke k moru, do bazénov a do kúpeľov. Všetky komponenty a zapínanie sú hypoalergénne.

Čo ekológia? Dá sa spojiť s plavkami?

Aj u nás v Triole sa postupne snažíme viac používať ekologické materiály a vždy sa snažíme používať európske materiály od nami overených firiem. Napríklad úplet plaviek zo spomínanej série Bellini je vyrobený z recyklovaného polyesteru, na ktorého výrobu bola využitá energia z obnoviteľných zdrojov. Látka pochádza zo Španielska, konkrétne z okolia Barcelony, ktoré sa považuje za centrum španielskej textilnej výroby.

Čo bude tento rok najväčším trendom?

Už neplatí, že nohavičky a podprsenka musia byť rovnaké. Kombinujú sa farby aj vzory, takže aj na pláži môžete naplno ukázať svoj štýl. Triola má pri každej sérii plaviek 2 – 3 typy nohavičiek, ale aj sériu zameranú iba na plavkové nohavičky v klasickej čiernej farbe, ktoré je možné zakúpiť v štyroch strihoch.

Ako si z toľkých nohavičiek vybrať tie správne?

Vysoké nohavičky s vyhrňovacím lemom zakryjú bruško, brazilky zas vykúzlia pekný zadoček. Veľkosť nízkych nohavičiek na šnúrky možno regulovať a potom sú tu plavkové nohavičky v klasickom strihu.

A čo podprsenky?

Kolekcia na rok 2024 vychádza z najpredávanejších a najobľúbenejších strihov podprseniek Triola. Ide o strihy Perfect-Fit, Top-Fit, T-Fit, Sexy-Fit a Comfy-Fit. Triola šije koše B - L a obvody 65 - 100. U väčšiny plavkových podprseniek z tohtoročnej kolekcie je možné zapínanie ramienok do kríža a zaviazanie za krk. Pri strihu Sexy-Fit modelov Bellini a Blue Hawai môžete ramienka dokonca úplne odopnúť. Zákazníčkam, ktoré u nás bežne nakupujú podprsenky, by teda mali naše plavky sadnúť strihovo aj veľkostne a nemusia sa teda obávať ani nákupu cez internet. Dámy, ktoré si nie sú isté, môžu využiť online poradenstvo cez chat na triola.sk.  

Čo je pri výbere plaviek najdôležitejšie?

Tým najdôležitejším faktorom pri výbere plaviek je jednoznačne strih. Ženy chcú istotu, že im prsia počas najrôznejších aktivít, či už je to plávanie, skákanie alebo napríklad behanie okolo detí, nevypadnú a budú držať tam, kde majú.

Čo najviac zákazníčky pri výbere plaviek zaujíma? Aké sú ich najčastejšie požiadavky?

V prvom rade ich musia plavky zaujať, musia sa im páčiť už na prvý pohľad. Konkrétne naše zákazníčky majú rady žiarivé farby. Často sa však stretávame aj s tým, že sa ženy s veľkým poprsím zahaľujú do čiernej farby, majú pocit, že ich opticky zmenšia. Potom sú veľmi prekvapené, že aj taký vzor, ktorý nájdeme napríklad v sérii Blue Hawai, dokáže poprsie na pohľad zmenšiť a môžu sa v ňom cítiť rovnako dobre ako v klasickej čiernej.

Aké sú najobľúbenejšie farby plaviek u zákazníčok?

Veľmi obľúbenými sú každoročne ružová a tyrkysová. Veríme, že v tohtoročnej kolekcii bude veľmi obľúbený rad Juicy, ktorý sa nesie v športovejšom štýle a bude dostupný práve v obľúbenej ružovej a tyrkysovej farbe.

Nájdite si svoje nové plavky na www.triola.sk!

 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov