Žbirka si na turné pozval aj Lenku Filipovú

Miro Žbirka prezradil, že ďalším exkluzívnym hosťom jeho Vianočného Symphonic Tour 2017 bude speváčka Lenka Filipová. Spolu s Jaroslavom Svěceným obohatí program pripravovanej show, ktorá sa uskutoční v Brne, Plzni, Bratislave a Pardubiciach. Sprevádzať ho bude Zlínska filharmónia a miestne detské zbory.



Speváčka a gitaristka Lenka Filipová na nejaký čas prerušila účinkovanie na verejnosti. Ako prezradila na svojom Facebooku, dôvodom bolo zdravie. "Cítim, že vám dlhujem vysvetlenie. Išlo o vážne zlyhanie imunity. Následné liečenie mám za sebou a teraz sa regenerujem a pripravujem na ďalšiu sezónu," uviedla.  

Jej vystúpenia v rámci série Vianočné Symphonic Tour 2017 budú pravdepodobne prvé, ktoré v tomto roku absolvuje. "Dostala som túto ponuku a prijala som ju s radosťou. Meky je vtipný, fajn kamarát, mám ho veľmi rada. Už teraz sa na koncerty teším. Poznáme sa už roky," prezradila. "Na pódiách sme sa skôr míňali, nikdy sme nespievali v programe toho druhého. Pre oboch bude toto turné premiérou," povedala.  

"Zlákalo ma aj to, že na turné bude Zlínska filharmónia, ktorá je skvelá. Vlani som s ňou vystupovala spoločne s mojou dcérou Lenny," dodala speváčka. Miro Žbirka jej spoluúčasť na turné komentoval slovami, že je rád, že Lenka prijala jeho ponuku.

"Vždy mala blízko k vážnej hudbe vďaka brilantnej klasickej gitare. Spomínam si na to, ako v časoch, keď to ešte nebolo obvyklé, hrala na akustickej gitare kompozície starých majstrov a kombinovala to s populárnou hudbou," povedal.  

"Už sme spolu stáli na jednom pódiu na rockovom koncerte v Londýne a teraz to bude zase trochu iné. Veľmi sa na to teším," dodal Miro Žbirka. Vianočné Symphonic Tour 2017 dostalo finálnu podobu po čas rekonvalescencie speváka po ťažkom zápale pľúc. Turné vznikalo na základe mnohých podnetov od fanúšikov, ktorí na predošlé nezohnali vstupenky. Vianočné koncerty im tak prinesú Žbirkove hity v podaní jeho skupiny i symfonického orchestra pod vedením Adriana Kokoša.     

Vianočné Symphonic Tour 2017:

09.12. Brno, DRFG Aréna
11.12. Plzeň, Home Monitoring Aréna
13.12. Bratislava, Aréna O. Nepelu

15.12. Pardubice, Tipsport Aréna    

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov