Bocelli zažiaril v Bratislave

Najznámejší operný spevák Andrea Bocelli vystúpil 19. novembra v Bratislave. Päťdesiatosemročný taliansky tenorista sa predstavil svojim fanúšikom na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu. Slávny spevák vydal vlani svoj zatiaľ posledný album Cinema, na ktorom si zaspievali aj Nicole Scherzinger alebo Ariana Grande, a ktorý sa v súčasnosti uchádza aj o cenu Grammy v kategórii Najlepší tradičný vokálny popový album.

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova


Jeho bratislavský koncert otvorili diela operného umenia ako árie, dvojspevy a zbory, ktoré pochádzajú z najslávnejších opier, akými sú Nabucco, Rigoletto, Lombarďania na prvej križiackej výprave, Trubadúr a Traviata od Giuseppe Verdiho, ale tiež z Bohémy – či už z tej od Giacoma Pucciniho, alebo z rovnomennej opery od Ruggiera Leoncavalla. Okrem toho na divákov čakali aj výňatky z diel Julesa Masseneta či Luigiho Arditiho.

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova

Druhá časť bude venovaná predovšetkým veľkým talianskym piesňam a obľúbeným romancám. A nielen im, ale aj úryvkom z posledného albumu Cinema, ako aj ostatných albumov. Program bol pripravený tak, aby naplnil očakávania divákov a zároveň aj naplnil svojou radosťou a optimizmom. Ako sa hovorí, víťazné mužstvo sa nemení! Tak tomu bolo aj v prípade spolupráce s maestrom Rotom a Českým národným symfonickým orchestrom. Sám Bocelli priznal, že sa mu s nimi veľmi dobre pracuje, nakoľko vie oceniť kvalitu ich tónu, veľkú sviežosť a pružnosť.

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova


Andrea Bocelli počas svojej kariéry predal viac než 80 miliónov kópií nahrávok, vďaka čomu je najlepšie predávaným interpretom v histórii klasickej hudby. Jeho repertoár prináša radosť a zdravé vzrušenie, sprostredkúva výnimočné emócie, učí nás vnímať krásu, otvára srdce i myseľ a inak tomu nebolo ani počas jeho bratislavského koncertu. Medzi publikom boli zastúpené všetky vekové kategórie a samotný maestro sa neraz vyjadril, že jeho túžbou je spopularizovať operu aj medzi publikom, ktoré príliš neholduje takémuto druhu repertoáru.

Zdroj: XL Promotion/Monika Kudelova

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov