Sushi, zoznámte sa!

Milujete sushi? Láka vás predstava, že si budete túto japonskú dobrotu profesionálne pripravovať doma? Ak neviete ako na to a strácate sa vo všetkých tých nigiri, sushimi, maki, uramaki, futomaki a iných bohviečomaki názvoch, nezúfajte. Príďte do Chefparade - školy varenia na kurz prípravy sushi a naučte sa pripraviť niekoľko rôznych druhov roličiek sushi, miso polievku a tradičný japonský dezert - opražený banán.



Sushimajster vám v prezradí tipy na najlepšie sushi recepty, aké omáčky sa hodia na namáčanie a čo všetko by nemalo chýbať pri podávaní. Na kurze načerpáte veľa informácií a hlavne inšpiráciu podľa ktorej si doma budete rolovať svoje sushi s náplňou, akú máte najradšej. Či už to bude ryba, morské plody, zelenina, či ovocie - fantázii a vašim chuťovým bunkám sa žiadne medze nekladú.


Na kurze sa naučíte pripravovať:

·             Miso polievka - tradičná japonská polievka s tofu ochutená miso pastou, podávaná s riasou wakame
·             Maki sushi - s lososom alebo krabímy tyčinkami, avokádom a zeleninou
·             Kalifornia sushi - obrátené rolky v opraženom sezame s avokádom, uhorkou a krabímy tyčinkami
·             Nigiri sushi - ryžové tyčinky zdobené plátkom ryby alebo zeleninkou
·             Tempura banán - sladučký opražený banán v panko strúhanke



Kurz v škole varenia Chefparade prevedie účastníkov históriou a teóriou sushi, základnými spôsobmi prípravy, tipmi kde nakúpiť aké suroviny, pričom vrcholom bude samotná praktická skupinová skúška prípravy sushi a veľkým finále ochutnávka vlastných výrobkov. Uvidíte, že sushi je možné pripraviť veľmi rýchlo, pripravuje sa jednoducho aj úplným začiatočníkom a náklady na prípravu nedostahujú ani tretinu sumy, čo by ste za sushi zaplatili v reštaurácii.


4 hodiny, ktoré spolu strávime budú nielen o chutnom jedlo, ale aj milom networkingu. Tento kurz je ideálnou príležitosťou naučiť sa niečo nové, skúsiť niečo, čo ste predtým ešte nerobili, a zároveň sa zoznámiť a spoznať nových ľudí. Sushi je obľúbeným jedlom po celom svete nielen pre svoju netradičnosť, ale tiež vysokú výživovú hodnotu. Je zdrojom kvalitných bielkovín, nenasýtených kyselín, jódu, proteínov, minerálov a zároveň obsahuje málo tuku a kalórií.



Neváhajte a navštívte školu varenia – Chefparade, kde nielen ovoniate exotické vône, ochutnáte nové pokrmy, naučíte sa niečo nové, ale predovšetkým sa dobre zabavíte v kruhu svojich priateľov a ostatných kuchárov. Ak Vás škola varenia – Chefparade zaujala, neváhajte a prihláste sa na jeden z mnohých ponúkaných kuchárskych kurzov na www.chefparade.sk. Bon Apetit!


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov