Objavovanie účinkov a techník tejpovania tváre

V dnešnej dobe je dôležité mať odborné znalosti nielen v klasických oblastiach, ako je medicína či športová rehabilitácia, ale aj v nových trendoch a technikách, ktoré môžu mať pozitívny vplyv na naše zdravie a pohodu. Jednou z takýchto noviniek je aj tejpovanie tváre, čo ma zaujalo a viedlo ma k účasti na kurze tejto techniky, ktorý organizovala uznávaná odborníčka Zuzka Ondrisová.

Dôvodov, prečo som sa rozhodla pre tento kurz, bolo niekoľko. Po prvé, som chcela túto metódu vyskúšať na vlastnej koži a presvedčiť sa o jej účinkoch. Po druhé, fascinoval ma koncept tejto terapie a jej potenciál v oblasti relaxácie a zlepšenia vzhľadu pokožky. A konečne, bolo pre mňa dôležité získať základné znalosti tejto techniky, aby som ju mohla aplikovať po absolvovaní večernej rutiny.

Kurz, ktorý trval viac ako tri hodiny, bol intenzívnym zážitkom plným objavov a nových informácií. Začali sme s testom znášanlivosti tejpov na našej pokožke, čo bolo veľmi zaujímavé a poučné zároveň. Následne sme sa venovali masáži tváre, čo predstavovalo príjemný úvod do celého procesu. Masáž nielenže pomáha uvoľniť svaly a zlepšiť prietok krvi, ale aj pripravuje pokožku na aplikáciu tejpov.

Samotná časť kurzu venovaná aplikácii tejpovania bola veľmi podrobná a praktická. Zuzka nám podala ucelený prehľad o rôznych formách tejpovania, ich účeloch a správnej technike aplikácie. Postupne sme sa učili aplikovať tejp na rôzne časti tváre a experimentovali sme s rôznymi vzormi a technikami.

Počas celého kurzu som si uvedomila neuveriteľný potenciál tejto techniky. Okrem zlepšenia estetiky tváre má tejpovanie aj terapeutické účinky, ako je zmiernenie bolesti, redukcia opuchov či zlepšenie svalovej funkcie. Navyše, aplikácia tejpov je rýchla a jednoduchá, čo ju robí prístupnou pre každého.

Celkové hodnotenie kurzu je pre mňa veľmi pozitívne. Získala som užitočné znalosti a praktické skúsenosti, ktoré môžem okamžite uplatniť na sebe. Zuzka Ondrisová ako inštruktorka preukázala vysokú odbornosť a schopnosť jasne a zrozumiteľne vysvetliť problematiku tejto techniky. Som vďačná za túto skvelú príležitosť objavovať nové možnosti starostlivosti o pokožku a telesné zdravie. Viac informácií ako môžete absolvovať kurz aj vy nájdete na https://www.tvarovajoga.sk/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov