byt

Ako na škvrny v predsieni

Aj napriek tomu, že predsieň alebo chodba nepatria medzi najdôležitejšie miestnosti v dome či byte, denne tadeto prechádza veľké množstvo ľudí a okrem členov rodiny je na očiach aj všetkým návštevám. Veľký pohyb na chodbe a v predsieni sa potom nepochybne prejaví i na ich stenách. Šmuhám od topánok alebo mastným odtlačkom sa skrátka nevyhnete. S nátermi Ceramic ale ľahko vyčarujete znova čisté steny ako po vymaľovaní.


Drobným nehodám nezabránite

Prekvapilo vás, ako krátko vydržia steny v predsieni alebo na chodbe čisté? Stačí, aby sa tam deti, ktoré pribehli zmoknuté zvonku, zobuli a na stene sa hneď objavia šmuhy od topánok. Alebo svoje ratolesti necháte chvíľku bez dozoru a ony medzitým v zápale hry steny pomaľujú fixkami. Na vine ale nie sú len deti – aj dospelí môžu neopatrne sťahovať nábytok alebo sa o stenu oprieť mastnými rukami. O ďalšie škvrny sa potom často postará hmyz. A neobvyklé nie sú ani nehody, kedy sa vám v miestnosti nedopatrením vyleje káva, červené víno alebo napríklad horčica.




Po očistení ako nový

Keď ale na steny v predsieni použijete náter Primalex Ceramic, môžete všetky tieto bežné škvrny zotrieť pomocou saponátu a hubky. Naozaj je to také jednoduché! Táto špeciálna interiérová farba totiž predstavuje nielen umývateľný, ale aj čistiteľný náter. Svojou odolnosťou a čistiteľnosťou sa blíži ku keramickým povrchom, preto môžete na očistenie stien použiť bez obáv aj hrubšiu stranu hubky. Zároveň je ale vysoko paropriepustná, takže dovolí stenám „dýchať“.

Odolá tým najväčším nepriateľom stien

Zaujíma vás, proti akým škvrnám náter obstojí? V priebehu testovania bolo na steny opakovane nanášaných 14 najčastejších zdrojov znečistenia v slovenských domácnostiach, ako sú kečup, horčica, krieda, vodou riediteľné fixky, rúž, červené víno, olej alebo cvikla. A náter odolal všetkým týmto nepriateľom stien! Je preto ideálny do miestností, ktoré sú vystavované naozaj vysokej záťaži, ako sú chodby, schodiská a predsiene, ale tiež jedálne, kuchyne alebo kúpeľne.


Odtiene inšpirované prírodou

Farby Primalex Ceramic môžete vyberať z palety 23 vysoko matných odtieňov, ktoré boli inšpirované tými najkrajšími nerastmi a prírodnými úkazmi. Práve pri jemných pastelových odtieňoch, ktoré sú bežne viac náchylné na znečistenie, si tak teraz môžete užívať dokonale čistý vzhľad. Inšpirujte sa napríklad krémovým svetloružovým odtieňom pomenovaným po spišskom travertíne, neutrálnym teplým odtieňom piesku pod označením Púštne skaly alebo dokonale bielym odtieňom Český krištáľ, ktorý prejasní každý interiér.

Ako na to?

1. Prv, ako sa pustíte do maľovania chodby či predsiene, vysťahujte z miestnosti všetok nábytok, odmontujte vešiaky a elektrické zásuvky či vypínače zakryte páskou. Podlahu nezabudnite zakryť fóliou.

2. Farbu dôkladne rozmiešajte. Potom ju nanášajte v 2. vrstvách s odstupom aspoň 6 hodín. Na väčšie plochy použite valček.

3. Okolo vypínačov a zásuviek zvoľte radšej štetec.

4. Okrem kombinácie viacerých odtieňov možno vyskúšať aj menej tradičné techniky. Môžete napríklad farebným odtieňom vymaľovať stenu len do polovice a dať zámerne vyniknúť ťahom štetca.

5. Akonáhle sa potom na stene vašej predsiene objavia škvrny od rozliatych nápojov alebo šmuhy od topánok, stačí mať po ruke hubku a saponát. Pomocou nich ľahko vyčarujete znova čistú stenu.



Odborník PRIMALEX radí:

Štruktúra povrchu a odtieň náteru Primalex Ceramic sa ani po opakovanom vyčistení stien bežným saponátom výrazne nezmení. Farba si zachová svoju hlbokú matnosť a čistotu. Farba svoje vlastnosti ale nezíska okamžite. Najneskôr za 24 hodín od aplikácie sú čerstvo natrené plochy odolné oproti bežnému poškodeniu. Proti všetkým hlavným škodcom je odolnosť dosiahnutá až po 3 – 4 týždňoch.

Začnite svoj PROJEKT NA VÍKEND

Chcete si zveľadiť svoju domácnosť, záhradu či balkón? S užitočnými tipmi pripravenými v spolupráci s odborníkmi z Balakrylu a Primalexu sa môžete nechať inšpirovať množstvom skvelých nápadov na stránke www.Projektnavikend.sk. Zrenovovať nábytok či vymaľovať izbu - vyberte si projekt, ktorý sa vám práve hodí. Hľadáte pomôcky alebo odbornú pomoc? Navštívte predajne DOM FARIEB alebo si nakúpte online na https://domyfarieb.sk/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov