Dajte zbohom gingivitíde či paradontitíde so špeciálnou receptúrou zubnej pasty :zdravé ďasná od bielej perly!

Začervenené, opuchnuté či až krvácajúce ďasná sa spájajú so staršou generáciou. Omyl, ide o zdravotný problém, ku ktorému má blízko až 90 % populácie. Zapríčiňuje ho predovšetkým nedostatočná alebo nesprávna technika čistenia ústnej dutiny. Prevencia či liečenie takéhoto zápalu spočíva v pravidelných návštevách zubára, dentálneho hygienika a v používaní vhodných pomôcok –  od zubnej kefky, medzizubnej kefky cez zubné nite, špecializované zubené pasty až po antibakteriálne ústne vody. A čo hovoria zubné lekárky na novinku, ktorá má pomôcť pacientom s takýmto problémom?


„Zubná pasta biela perla :zdravé ďasná je určená predovšetkým pre pacientov trpiacich gingivitídou, parodontitídou alebo odhalenými zubnými krčkami. Vďaka obsahu hydroxyapatitu obturuje dentínové tubuly na mikroskopickej úrovni, čím zmierňuje hypersenzivitu dentítnu na externé podnety. Fluoridy zvyšujú odolnosť zubnej sklovkny a napomáhajú reparácii demineralizovamých miest. Zložka resveratrol má priaznivý antiinflamačný, antibakteriálny a antioxidačný účinok. Tým bojuje proti zápalu a napomáha regenerácii gingiválneho tkaniva. Bonusom sú extrakty repíka, harmančeka a šalvie. V kombinácii so správnou technikou čistenia napomôže dostať zapálené, citlivé a krvácajúce ďasná pod kontrolu,“ vysvetľuje zubná lekárka MDDr. Andrea Hrubá.

„Nová špecializovaná zubná pasta od bielej perly :zdravé ďasná predstavuje zaujímavú kombináciu aktívnych látok pre prevenciu a liečbu ochorení v ústnej dutine. Antioxidačné a antimikrobiálne účinky zabezpečuje netradičný hroznový extrakt – resveratrol. Táto protizápalová látka spolu v kombinácii s ďalšími bylinnými extraktmi, ako je napríklad šalvia, repík, ale aj mnoho ďalších, sú vhodné pre pacientov trpiacich ochoreniami mäkkých tkanív - ďasien. Zubnú pastu odporúčam pre pacientov so zapálenými ďasnami alebo parodontitídou. Tieto látky spoločne v zubnej paste pôsobia protizápalovo, a tak pri pravidelnom používaní znižujú základné symptómy týchto ochorení ako krvácanie a citlivosť ďasien. Pozitívne hodnotím obohatenie zubnej pasty aj o aktívne látky v prevencii zubného kazu, hydroxyapatit a fluoridové ióny v koncentrácii 1300 ppm. Zmes týchto aktívnych látok v jednej zubnej paste pomáha pacientom v prevencii ochorení ďasien, ale aj pred vznikom zubného kazu. V neposlednom rade by som chcela vyzdvihnúť jej výbornú hroznovú chuť a vôňu,” odporúča zubná lekárka MDDr. Karin Ráczová.


95 % prírodných látok a RDA šetrné k citlivým ďasnám a zubom

Hroznový extrakt (resveratrol) má antimikrobiálne a antioxidačné účinky. Nachádza sa v plodoch viniča a vzniká ako obranný mechanizmus pri napadnutí plesňou a inými patogénmi. Resveratrol v zubnej paste :zdravé ďasná pomáha znižovať tvorbu škodlivých patogénov, ktoré oslabujú naše ďasná.

Výťažky z byliniek – šalvia, repík, harmanček – pôsobia upokojujúco a pomáhajú zmierniť príznaky paradontózy, citlivých a krvácajúcich ďasien. Mätový a citrónový extrakt dodá dychu príjemnú sviežosť.

Hydroxyapatit – je minerál, ktorý je prirodzenou súčasťou našich kostí a zubov. Slúži na remineralizáciu (najmä vápnika a fosforu) a spevnenie zubnej skloviny, uľavuje od bolesti citlivých zubov.

Monofluór – chráni pred vznikom zubného kazu

RDA 10 (index abrazivity) – ide o ukazovateľ mechanického čistenia zubnou pastou. Čím je toto číslo nižšie, tým je zubná pasta šetrnejšia k zubnej sklovine a ďasnám. Biela perla sa vyznačuje zubnými pastami s nízkym RDA, ktoré sú vhodné aj pre osoby s citlivými zubami a ďasnami, vhodné aj pre sonické kefky.

U testovaných pacientov trpiacich gingividítou či paradontózou sa znížili protizápalové procesy ďasien po 4 týždňoch pravidelného používania o 74 %. Bieliaci efekt o 1 odtieň VITA škály sa po mesiaci dostavil u 70 % testovanej skupiny.

Benefity špecializovanej zubnej pasty :zdravé ďasná

pomáha znižovať krvácanie ďasien

posilňuje ďasná a zmierňuje zápaly

zmierňuje príznaky paradontózy

znižuje citlivosť ďasien

odstraňuje zubný povlak

prirodzene zosvetľuje zubnú sklovinu

Tip: Skúste používať aj :ústnu vodu s obsahom kurkumy, ktorá tiež pôsobí protizápalovo!

Nájdete v lekárňach, vybraných drogériách a na www.bielaperla.sk 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov