Ajurvedou k zdravšiemu životnému štýlu

Trápia Vás dlhodobo zdravotné problémy a neviete si s nimi rady? Máte nepravidelný životný štýl, nedostatok spánku a veľa stresu? V tom prípade vitajte na palube, pripútajte sa a užite si túto cestu k zdravšiemu životnému štýlu a rovnováhe. Na jej konci sa budete cítiť nielen zrelaxovaný, ale predovšetkým pocítite viac energie a chuti do živote. Samy sme sa o tom presvedčili vďaka návšteve v Ayudharme.

Posledné mesiace boli pre nás všetkých veľmi náročnými a inak tomu nebolo ani u mňa. K obrovskému psychickému vypätiu a stresu z práce sa pridali problémy s chrbticou a dýchaním. Zo začiatku som si vravela, že je to pravdepodobne prácou pri počítači a nedostatkom pohybu, avšak aj napriek rehabilitácií sa to naďalej prehlbovalo. K tomu som začala aj rapídne priberať na váhe a hoci krvné testy ukazovali všetky parametre v poriadku, rozhodla som sa navštíviť Danielu Juričič, ktorá je plne kvalifikovaná ajurvédska lekárka a majiteľka Ayudharmi.

Pred samotným osobným stretnutím v ambulancií obdržíte osobný dotazník, ktorý je najlepšie čo najdetailnejšie vyplniť. Týka sa nielen vašich súčasných zdravotných problémov, ale aj tých z minulosti alebo v rámci rodiny. Pýta sa tiež na vaše stravovacie návyky, ktoré sú v celom procese alfou a omegou; ako často sa hýbete a ktorým športovým činnostiam sa venujete. Ten následne na osobnou stretnutí s Vami Daniela prechádza.

V rámci konzultácie prebieha 45-minútová hĺbková analýza vrátane pulzovej diagnostiky a analýzy vzhľadu jazyka, tváre, očí, nechtov a kože. Toto všetko pomôže získať lepšie pochopenie toho, ako vaše telo momentálne funguje a čo je príčinou vašich problémov. U mňa zdiagnostikovala Daniela zvýšenú Vatu, ktorá sa vie veľmi rýchlo dostať do nerovnováhy nepravidelnosťou, hlavne čo sa týka času jedla a spánku. Častou príčinou tiež je, ak jeme jedlo v čase, keď predchádzajúce jedlo ešte nebolo strávené; ponocovanie, nadmerná fyzická záťaž a príliš časté cestovanie.

Odporúčania, ktoré som obdržala pozostávajú z nových stravovacích návykov. Upriamiť sa mám na varené jedlá a vyhýbať sa čo najviac surovému. Vhodnými potravinami môže byť basmati ryža, celozrnná tortilla a rôzne koreniny. Zredukovať množstvo paradajok a baklažánu a pri varení používať ghee maslo. A to najdôležitejšie je, že by som nikdy nemala vynechávať jedlo a jesť by som mala v kľudnom prostredí.

Musím sa priznať, že som sa obávala, že to bude napokon omnoho horšie, upraviť stravu je to najmenej, čo môžem spraviť preto, aby som sa cítila lepšie. K fyzickému pohybu skúsim pridať aj jogu a meditácie s dychovými cvičeniami. To ako rýchlo sa prejavia zmeny k lepšiemu, je veľmi individuálne. U niekoho to môže byť otázka pár týždňov, u iných aj pol roka. Najdôležitejšie je však nevzdať sa a pokračovať na ceste k rovnováhe a zdravšiemu životnému štýlu. Viac informácií ako sa môžete objednať na ayurvedsku konzultáciu nájdete na https://ayurdharma.com/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov