Slnko útočí, vyberte si slnečné okuliare!

Máj je nielen lásky čas, ale je aj zároveň obdobím, kedy sa stretávame s prvými ostrými slnečnými lúčmi. Pri výbere vhodných slnečných okuliarov treba dbať nielen na komfort a štýl, ale predovšetkým na ochranu pred UV žiarením. V dnešnom článku Vám poradíme, na čo sa treba pozrieť pri výbere, ale aj aké farby a tvary sú tento rok v móde. V spolupráci s módnou blogerkou Ivanou Petrušovou zo Sweet Lady Lollipop a fotografkou Natáliou Jakubcovou sme pre Vás nafotili kolekciu Ray-Ban.


UV ochrana

Ako prvé dbajte pri výbere slnečných okuliarov na kvalitný UV filter, v predajniach Mania Vám ho bezplatne zmerajú a poradia z ponuky funkcií ako je polarizácia, antireflexná úprava a mnohé ďalšie. Tmavé sklá nie sú vždy zárukou ochrany, naopak môžu spôsobiť nebezpečné rozšírenie zreničiek, cez ktoré preniká oveľa viac škodlivého žiarenia. Taktiež platí, že ak máte doma slnečné okuliare bez UV filtra, svoje oči ohrozujete viac, než by ste na očiach nemali nasadené žiadne.

Farby a tvary

Najnovšia kolekcia od značky Mania ponúka širokú škálu slnečných okuliarov v novom farebnom prevedení ako aj mnoho nových dizajnových vychytáviek.  Top farbami ostávajú túto sezónu čierna a hnedá, ktoré sú vhodné najmä pre zákazníkov, ktorí neradi experimentujú.  Dámska kolekcia hýri farbami, pretrváva retro ošiaľ a z materiálov sú to obľúbené plastové a kovové modely.  Čo sa týka farieb skiel, najväčším hitom sú sklá so zrkadlovou úpravou, ktoré sme doteraz našli v športových okuliaroch ale v roku 2015 ich dizajnéri použili aj v tzv. pilotkách alebo mačacích očiach.







Veríme, že sme Vás dostatočne inšpirovali pri výbere tých správnych slnečných okuliarov.  Nebojte sa experimentovať s farbami, ale nezabúdajte pri tom na dostatočnú ochranu. Vaše oči sa Vám za to poďakujú. Navštívte predajne Mania, ktoré sa nachádzajú v obchodných centrách Aupark, Avion, Polus, Bory Mall a Eurovea v Bratislave, kde Vám pomôžu pri výbere tých vhodných okuliarov. Objednávať môžete tiež prostredníctvom eshopu na stránke http://www.maniashop.sk/.  

Blog Sweet Lady Lollipop http://www.sweetladylollipop.com/
Fotografka Natália Jakubcova 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov