Slovenská enkláva na Pohode

Návštevníci hudobného festivalu Bažant Pohoda sa každoročne tešia nielen na plejádu zahraničných umelcov, ale taktiež na ich slovenských kolegov. Inak tomu nebude ani tento ročník, kedy domácu hudobnú scénu budú zastupovať Para, Puding pani Elvisovej, Korben Dallas či SĽUK. Mená, ktoré sú známe nielen hudobným fanúšikom, ale aj širokej verejnosti prinesú zmes štýlov a žánrov.



Para a Puding Pani Elvisovej

Jedna z najznámejších slovenských kapiel oslávi 20. výročie svojho pôsobenia na hudobnej scéne práve na Pohode. Hity ako "Ticho", "Otec", "Prví poslední", "Prezident" či "Keď ťa stretnem" zľudoveli a spievajú si ich všetky vekové kategórie. Puding Pani Elvisovej je ďalším zástupcom domácej tvorby, ktorý má jedinečný svojský rukopis, pričom ide o mix tanečnej elektronickej hudby a iných experimentov.



Korben Dallas

Úspech kapely Korben Dallas raketovo stúpa nahor aj vďaka ich minuloročnému vystúpeniu na Pohode. Okrem množstva hudobných cien získali vo februári tohto roka aj prestížne Krištáľové krídlo a tento rok sa predstavia so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Kapela okolo frontmana Juraja Benetina dokazuje, že prekročila nezávislú scénu a etablovala sa na domácej hudobnej scéne jasnými písmenami.

SĽUK




Tanečné zoskupenie ľudovej hudby SĽUK je z úplne inej kategórie ako predchádzajúci traja účinkujúci. Slovenský ľudový umelecký kolektív príde na Trenčianske letisko s dvomi predstaveniami: Ornamenty a Zvuky nie sú muky. V Ornamentoch spojili oravsko-kysucký folklór, klasickú hudbu, džez. Zvuky nie sú muky sú interaktívnym predstavením, ktoré učí deti hudbu nielen vnímať, ale aj tvoriť. Spolu s muzikantmi budú mať deti možnosť zaspievať si, vyskúšať svoju rytmickú zdatnosť a zahrať malú divadelnú etudu priamo na javisku. 

Viac informácií o festivale Pohoda nájdete na stránke http://www.pohodafestival.sk/ a lístky sú v predaji v sieti Ticketportal http://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=19890

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov