Piešťanské letisko privíta rockové hviezdy

Fanúšikovia rockovej hudby na Slovensku sa konečne dočkali. 26. júna 2015 sa otvoria brány letiska v Piešťanoch, ktoré sa počas víkendu stane prechodným domovom všetkých nadšencov tohto hudobného žánru. Svoju účasť na Topfeste potvrdilo niekoľko zvučných mien ako Arch Enemy, The Exploited, Stratovarius, ale aj zástupcovia domácej československej scény Kabát, Kryštof , Support Lesbiens, Tublatanka, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Iné Kafe, Korben Dallas, Zoči voči alebo Smola a hrušky.




O tom, že sa je vskutku na čo tešiť svedčí aj fakt, že kapela Arch Enemy je známa skvelými pódiovými šou, množstvom vydarených skladieb a aj ženským vokálom. Švédski Arch Enemy presvedčili slovenských priaznivcov o skvelej forme už minulý rok, tentoraz známu death metalovú formáciu čaká vystúpenie pod holým nebom. Nemenej známym headlinerom by sa mohla nazvať aj populárna powermetalová formácia Stratovarius, ktorú poznajú nielen fínsky fanúšikovia, ale aj ich priaznivci v Európe. Škótsky punk rock budú zastupovať The Explited, ktorý v roku 2014 odpálili svoje európske turné a nahrali nový album.





Najobľúbenejšia česká skupina Kabát poteší svojich priaznivcov nielen počas festivalu Topfest, ale aj mesiac pred jej oficiálnym začiatkom, kedy vystúpi v rámci svojho Open Air Turné už 31. mája. Kabáti mali naposledy koncertnú šnúru v roku 2007 a vlani šokovali verejnosť rekordnou návštevou počas pražského koncertu, ktorý navštívilo 73 tisíc fanúšikov. Do Piešťan ma namierené konvoj s 28 kamiónmi a program bude mapovať 25 rokov existencie tejto populárnej kapely.




Okrem Kabáta sa môžete tešiť aj na Tublatanku na čele s Maťom Ďurindom, Hex, Iné  Kafé, Korben Dallas alebo spojenie IMT Smile a Lúčnice. Tí najmä počas decembrového turné Made in Slovakia ukázali, že aj pop-rocková hudba a folklór môže sláviť zaslúžený úspech. Atmosféru celého vystúpenia určite umocní aj skutočnosť, že sa odohrá pod holým nebom, čím dostane ďalší rozmer. Ďalším ťaháčikom bude určite aj populárny Korben Dallas, ktorý sa v poslednej dobe dostáva do popredia a získava si čoraz viac fanúšikov.

Celá myšlienka vytvorenia rockového festivalu dostala reálne kontúry v roku 2004, kedy sa po prvýkrát konalo podujatie pod názvom Rockfest. Počas uplynulých ročníkov festivalu sa na scéne predstavila stovka domácich a zahraničných interpretov ako Guns"n"Roses, Nightwish, Martin Solveig, Markus Schulz, Jochen Miller, Marcel Woods, Slobodná Európa, Vidiek, Polemic ... a jeho bránami prešlo viac ako 250-tisíc návštevníkov.

Viac informácií o interpretoch ako aj kompletných program 12. ročníka Topfestu nájdete na oficiálne stránke festivalu www.topfest.sk alebo na ich Facebooku https://www.facebook.com/topfest.sk. Lístky a permanentky si môžete zakúpiť v predaji na stránke Ticketportalu

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov