Lyžovačka v Rakúsku

Susedné Rakúsko je v posledných rokoch známe vysokou kvalitou a štandardom svojich lyžiarskych stredisk. Mnoho lyžiarov navštívi predovšetkým známe stredisko Semmering – Stuhleck, ktoré sa nachádza približne 1,5 hodiny cesty od Bratislavy. Tentokrát sa spolu nevyberieme  do Semmeringu, ale predstavíme Vám stredisko Turracher Hohe, ktoré sa nachádza na hraniciach medzi Štajerskom a Korutánskom. Okrem zjazdoviek ponúka aj atrakcie pre nelyžiarov a na svoje si prídu aj milovníci gastronómie. 



Do Turracher Hohe sa dostanete približne po 3,5 – 4 hodinách cesty z Bratislavy (väčšina cesty je po diaľnici, posledných cca 80 km sa ide cez malebné rakúske dedinky). Sezóna záčina už v Novembri a lyžovačku na 38 kilometroch zasnežených zjazdoviek si užijete až do začiatku mája. 13 vlekov a sedačkových lanoviek v nadmorskej výške 2205 m.n.m ponúka atraktívnu scenériu horského údolia s jazerom nielen pre zjazdových lyžiarov, ale aj bežcov na lyžiach.







Ak ste lyžiar – začiatočník, využite možnosť  lyžiarskej školy známeho rakúskeho freestylového lyžiara Flo Kofera, kde Vás naučia nielen základy lyžovania, ale pod jeho vedením si môžete vyskúšať aj niektoré adrenalínové prvky. Vedzte, že si prídete na svoje. Dosýta sa môžete vyblázniť v novo otvorenom Snow & Fun Parku na rôznych toboganoch, mostíkoch či prekážkach. K dispozícií je tiež bobová dráha, ktorá je v prevádzke celoročne a je otvorená aj vo večerných hodinách.


Lyžiarska škola Flo Kofera - www.snowlove.at

Rakúsko je známe aj svojou láskou k jedlu a inak tomu nieje ani v lyžiarskych strediskách. Počas obednej prestávky využite čas a zájdite do tradičnej horskej chatky akou je aj Almzeit Hutte, kde si môžete pochutnať na tradičných regionálnych pochúťkach, ale aj skvelých hamburgeroch. Príjemným spestrením Vašej lyžovačky môže byť aj špecializovaný butler, ktorého nájdete ponúka prosecco, zmrzlinu alebo raňajky pre prvých lyžiarov na svahu.






Aj napriek faktu, že počasie nie je tento rok príliš naklonené lyžiarom, v Turracher Hohe je snehu dostatok počas celej lyžiarskej sezóny. Preto neváhajte a využite najbližšie obdobie akým sú jarné prázdniny alebo Veľká noc a zájdite si zalyžovať či vychutnať adrenalín práve sem.  Vynikajúca dostupnosť, skvelé jedlo a celodenná zábava na svahu Vás presvedčia, že sa sem oplatí vrátiť. Viac informácií ohľadom cien skipasov či spomínaných atrakciách nájdete na oficiálnej stránke strediska Turracher Hohe 
http://www.turracherhoehe.at/de

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov