Dajte stop citlivej pokožke!

Trpíte aj Vy citlivou pokožkou, ktorá sa ľahko dehydruje a následná suchosť vedie k ďalšiemu oslabeniu. Potom je tu možnosť, že trpíte rosaceou, ktorá postihuje viac ako 60% z celkovej populácie. Čo je vlastne rosacea, ako sa prejavuje, ale aj o možnostiach liečby a vhodných prípravkoch sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.



Rosacea je chronické kožné ochorenie, ktoré je charakteristické začervenaním, viditeľnými cievkami na koži a napuchnutím. Postihuje všetkých bez ohľadu na vek a pohlavie, rozlišuje sa na 4 typy; tri týkajúce sa kože a štvrté, ktoré sa priamo dotýka oči.  Ak nie je ochorenie dostatočné liečenie, môže sa len zhoršiť.

Rosacea sa typicky prejavuje už spomínaným začervenaním v oblastiach okolo líc, nosa, čela, ale môže byť taktiež na krku a hrudi. Spúšťačom môže byť vystavenie sa vysokým teplotám najmä pri cvičení, športe, slnečnom žiarení, strese, úzkosti, silnému vetru a iných faktoroch. Zhoršenie môže nastať aj v prípade, že dochádza ku konzumácií alkoholu, kofeínu a určitých typov potravín.

Počas uplynulých mesiacov sme mali možnosť vyskúšať radu Sensibio od spoločnosti Bioderma, ktorá sa špecializuje práve na citlivú pokožku trpiacu rosaceou. Výhodou všetkých výrobkov je fakt, že sú bez alkoholu a parfumov, ktoré môžu pokožku podráždiť.  Výsledky boli viditeľné už po niekoľkých použitiach, ale je potrebné dodržiavať celý postup:


Po zobudení odličiť citlivú pleť micelárnou vodou, ktorá odstráni zbytky make-upu a iné nečistoty z pleti. Na rozdiel od iných pleťových vôd, stačí jeden tampón. Výhodou pleťovej vody je aj fakt, že okrem pleti ju môžete použiť aj na očné partie.


Následne použiť upokojujúci krém Sensibio AR na každodennú starostlivosť, ktorý pleť dostatočne hydratuje a zároveň slúži ako podkladový krém pred nanášaním make-upu.


Posledným krokom je nanesenie make-upu (môžete si vybrať medzi ľahkým BB krémom alebo tuhším kompaktným make-upom). BB krém je ideálny pre každodenné použitie, kompaktný make-up by sme kvôli jeho krycej schopnosti odporúčali na špeciálne udalosti ako sú plesy, party a podobne. Obidva produkty sa nachádzajú v svetlom a tmavšom odtieni.


Večer odstrániť make-up opätovne micelárnou vodou a naniesť Sensibio AR, ktorý je vhodný aj ako nočný krém.


Dajte nám vedieť ako ste spokojný s radou Sensibio, prípadne aké ďalšie výrobky používate v boji s rosaceou. Dvoch čitateľov vyžrebujeme a oceníme výrobkami od spoločnosti Bioderma. Viac informácií ohľadom produktov nájdete na ich webovej stránke 
www.bioderma-sk.com alebo v lekárňach, ktoré sú priamym predajcom Biodermy na Slovensku.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov