Milovníci vína pozor!


Milovníkov vína a vecí s ním spojených čakajú v nadchádzajúcich letných mesiacoch zaujímavé podujatia v Bratislave ako aj v širšom okolí. Prvé z nich sa uskutoční už túto sobotu, t.j. 9. júna v priestoroch Novej Cvernovky v Bratislave. Pri tomto sympatickom projekte sa spojila Karpatská muška, ktorá ma na svedomí množstvo projektov zameraných na prezentáciu malého vinárstva a vinohradníctva v Malokarpatskom regióne ako napríklad: Víno po hviezdami, Malé vínne uličky, Pikniky vo vinohradoch, Vína na Mlyne, Večere vo vinohradoch a Nová Cvernovka, ktorá zastrešuje množstvo kreatívnych ľudí a vytvára výborné prostredie na podobné projekty.



Prezentovať sa budú lokálni vinári, ktorí obhospodarujú vinohrady v Malých Karpatoch. Rovnako tak si budete môcť pochutnať na farmárskych výrobkoch, či domácich koláčoch. Pripravený bude kultúrny program, či zaujímavé prednášky :) Degustácie budú prebiehať formou lístkov. Štartovací balíček v predpredaji je v hodnote 11€ a obsahuje pohárik na víno a desať degustačných lístkov. Jeden lístok je v hodnote 0,50€, čo je jedna vzorka o množstve 0,5 dcl vína. Vína špeciálne ( slamové, ľadové výbery, sekty, oceňované a podobne môžu byť za viac lístkov). Po minutí štartovacieho balíka sa dá na mieste v deň podujatia dokúpiť ľubovoľné množstvo degustačných lístkov :)

Druhým podujatím bude minuloročný úspešný projekt s názvom Víno po hviezdami, ktorý buide aj tento rok pokračovať. Opäť budete mať možnosť sledovať úžasné divadlo padajúcich hviezd v dátumoch 11. a 12. augusta priamo v Pezinských vinohradoch pod starou horou v miestach, kde sa koná aj Piknik vo vinohradoch, či Víno a levanduľa. Tešiť sa na Vás budú lokálne vinárstva, grilované dobroty, výborná káva či čokoláda, divinový guláš, domáce koláčiky, domáce limonády, syry z miestnej farmy a mnoho ďalšieho.



Do toho bude hrať príjemná živá či reprodukovaná hudba. Potvrdení sú už Katarína Korček s Jergušom Oravcom, Zuzana Mikulcová, Sisa Fehér. Tí najmenší sa môžu tešiť na detské divadielko, o ktoré sa postará divadlo Piki (Elá a Hop). Pán Vladimír Píš otvorí pre verejnosť svoju tropickú záhradu, ktorá sa nachádza na Starej hore s krásnym výhľadom. Pre tých, ktorí si budú chcieť niečo opiecť, bude prichystané ohnisko. Odporúčame priniesť si deku. Tak ako minulý rok bude opäť k dispozícii aj hvezdársky ďalekohľad.

Zoznam vinárov:

Čavojský vinohradníctvo a vinárstvo(Pezinok)
Vinárstvo Fitz a Petrík(Šenkvice)
Víno Hacaj(Pezinok)
Farebné Vinárstvo(Pezinok)
Vinárstvo Križanovič a Prievozník(Pezinok)
Vinárstvo Pavelka a syn(Pezinok)
Zámocké vinárstvo(Pezinok)
Terra Parna(Suchá nad Parnou)
Purus(Modra)
Vinohradníctvo a vinárstvo Lukáš Krasňanský(Pezinok)
Víno Hanúsek(Viničné)
Durgala & Budinský(Pezinok)
Víno Miklenčič(Limbach)
Víno Somorovský(Limbach)
Víno Pavlica(hosťujúce vinárstvo- Morava)


V spolupráci s Karpatskou muškou sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 8. júna pošlete správnu odpoveď na otázku, aké podujatia organizuje Karpatská muška na adresu redakcia@lifefashionfood.net hráte o 2x2 lístky na spomínané podujatia. Viac informácií nájdete na Facebooku Karpatská muška https://www.facebook.com/karpatskamuska/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov