Gurmán Award 2019 bol plný prekvapení

Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v Bratislave v nedeľu 30. 6. odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov.  Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Tomáša Lysého z reštaurácie Iasai v Bratislave, gastronomickou osobnosťou sa stal Jozef Hromják, z reštaurácie ZORE v Košiciach, someliérom roka 2019 je Slavomáíra Raškovič z Gašperovho mlyna v Batizovciach. Vinárstvom roka sa stalo Chateau Topoľčianky. Cenu Hospitality AWARD si odniesla reštaurácia Afrodita Chateau Čereňany. Najlepšou prémiovou reštauráciou je UFO watch.taste.groove,  hotelovou reštauráciou je reštaurácia SIssi v hoteli Lomnica a tematickou reštauráciou roka je Gašperov Mlyn v Batizovciach. 



Na Gurmán Award sa odovzdávajú aj ocenenia Gurmán GOLD, akési obdoby Michelínskych hviezd – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie. Jednu vidličku na Slovensku má 8 reštaurácii, dve Zlaté vidličky patria Afrodite – Chateau Čereňany, Albrecht restaurant Bratislava, FOU ZOO z Bratislavy, UFO watch.taste groove Bratislava a TOP restaurant Žilina. Tento rok vyšiel bedeker Gurmán na Slovensku opäť ako ako lifestylový gastromagazín. „Cieľom je edukácia a inšpirácia pre ľudí, ktorí sa chcú o dobrej gastronómii dozvedieť viac. Bedeker zostane aj v elektronickej podobe, aby priniesol rýchlu orientáciu pri výbere tej najlepších slovenských reštaurácii a služieb v nich,“ hovorí vydavateľ Rado Nackin. Bonusom bedekra je aj možnosť priamej rezervácie vo vybranej reštaurácii elektronicky. Budete mať navyše možnosť vzhliadnuť viac  fotografií, viac jedál a pri niektorých reštauráciách aj videá. 

„Už 16 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov  či someliérov a vinárov. Veľa sa toho za tie roky v gastronómií podarilo a teší nás, že aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie išla veľmi hore a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislava,“ dopĺňa Rado Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, organizovaniu Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach, či  Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska. V októbri sa odborná verejnosť stretne na Gastronomy konferencii. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov