Zdokonaľte si techniku lyžovania

Lyžujem približne od šiestich rokoch, kedy som prvé kroky na lyžiach absolvovala na Martinských holiach. S blížiacim sa začiatkom zimnej sezóny som sa začala pohrávať s myšlienkou ako si zdokonaliť lyžiarsku techniku. Pobyt v Jasnej bol dobrým dôvodom osloviť lyžiarsku školu školu Smile v Demänovskej doline. Slovo dalo slovo a na prvý sviatok vianočný som zahájila môj 3-dňový kurz s lyžiarskou inštruktorkou Mirkou.


Mirka ma na prvý pohľad vysnívanú prácu - celú zimu je na horách, do sýtosti si zalyžuje a zabaví sa s klientmi. Táto predstava je však celkom ďaleko od reality; byť lyžiarskym inštruktorom si vyžaduje zodpovednosť, absolvovanie potrebného výcviku a schopnosť komunikovať. Ak ešte k tomu ovládate aj cudzie jazyky, je to určite výhodou.

V prípade každého klienta je veľmi dôležitý individuálny prístup, čo bol aj môj prípad. Ako som na úvod spomínala, nakoľko lyžujem niekoľko rokov, pokladala som sa za celkom pokročilého lyžiara. Opak bol však pravdou už po prvej jazde, kedy som zistila, že viaceré veci na lyžiach robím opačne – ako napr. zaťažovanie lyže, prenášanie váhy a podobne.

Mirka mi prostredníctvom jednotlivých cvikov vysvetlila ako môžem začať prenášať váhu na vonkajšiu nohu a robiť nielen paralelný oblúk, ale aj carvingový oblúk. Už po prvých jazdách som videla veľký rozdiel, ktorý sa prejavil najmä v stuhnutých stehnách :) Vtedy som pochopila, že je to asi prvýkrát v mojom živote, kedy naozaj správne lyžujem.


3-dňový výcvik mi dal naozaj zabrať, ale na konci som odchádzala nielen s dobrým pocitom, ale aj nádejou, že ak budem dodržiavať všetky pokyny mojej inštruktorky, moja technika lyžovania sa dá zlepšiť a ja budem mať konečne pocit zadosťučinenia. Zároveň som si uvedomila, že lyžovanie ma opäť začalo baviť a ja sa už teraz teším, kedy sa spustím zjazdovkou.



Lyžiarska a snowboardová škola SKI SCHOOL SMILE sa nachádza v stredisku Chopok – Jasná, v časti Biela Púť. Venuje sa profesionálnej výučbe lyžiarov všetkých úrovní, od začiatočníkov až po výučbu carvingu. Pri učení využívajú najmodernejšie trendy a metódy, ktoré reflektujú súčasný vývoj konštrukcie carvingových lyží a jazdy na nich.


V ponuke lyžiarskej a snoboardovej školy SKI SCHOOL SMILE nájdete individuálnu, ale aj skupinovú výučbu lyžovania a snowboardingu, lekcie freeridu a špeciálne zdokonaľovacie techniky, ktoré ponúkajú klientom ideálny priestor na zlepšovanie sa. Viac informácií o ich kompletnej ponuke nájdete na ich webovej stránke http://ski-smile.eu/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov