Fyzioterapeuti dávajú zelenú barefootom!

 Vo Vaskách idú naproti tým, ktorí túžia po zmene, po spomalení svojej mysle a po splynutí so zemou, po ktorej chodíme. Práve preto vytvorili prvé kožené barefoot tenisky TERRY a dokonca aj vo vegan verzii! Vedeli ste, že sa vyrábajú práve na Slovensku? 

Stačí len nabrať odvahu

Stojte nohami pevne na zemi a vráťte sa k prírode, ku kontaktu nielen so samým sebou, ale aj s planétou, po ktorej kráčate. S barefootmi budete na každom kroku znovu objavovať meniaci sa povrch zeme, jeho nástrahy a nerovnosti, či už budete kráčať v lese, alebo v uliciach mesta. Chce to však čas a trpezlivosť. Trúfate si?


Vnímajte v nich svoju chôdzu, prinesú aj zdravotné benefity


Tá je v barefootoch iná než v klasickej obuvi a je potrebné sa ju naučiť. Všímajte si toho, ako sa v topánkach bez tvrdej podrážky zmenil váš krok, ktorá časť chodidla sa dotýka zeme ako prvá, taktiež si všímajte spôsob, akým sa zapájajú prsty a klenba. Zatiaľ čo bežná obuv vedie k došľapu na pätu, v barefootoch Terry si „bosou chôdzou“ opäť osvojíte nášľap cez špičku.  



„V barefootoch je určite potrebné skrátiť krok a našľapovať viac naplocho, nie na hranu päty a nedupať. Prechod na takúto obuv je lepší v teplom počasí a môže bolieť – svaly sa viac namáhajú, preto sa môžu robiť pauzy ako pri cvičení iných svalov. Zdravá noha zvláda bez problémov aj chôdzu po tvrdom povrchu, ale my dospelí máme často nohy už zdeformované a máme zmenený stereotyp chôdze. Barefoot obuv rešpektuje prirodzený tvar nohy. Netlačí prsty, neobmedzuje prirodzenú funkciu nohy a posilňuje svaly na nohe. Môže viesť aj k zlepšeniu klenby a celkovému držaniu tela. Nie je človek, pre ktorého by boli barefoot topánky absolútne nevhodné,“ vysvetľuje fyzioterapeutka Mgr. Petra Urbancová, ktorá sa špecializuje na zdravie chodidiel.


Prvé kroky v barefoot topánkach


Hovorí sa, že kto si raz obľúbi barefoot, už pri nich zostane navždy. Nie vždy sú však „bosé topánky“ láskou na prvé obutie. Chvíľu trvá, kým sa vaše nohy, ktoré strávili celý život v bežnej obuvi, naučia zapojovať tie správne svaly a využívať celý potenciál chodidla. Môže vás teda čakať aj troška nepohodlia. Stojí to však za to!

Trpezlivosť je kľúčom k úspechu. Začnite s krátkymi polhodinovými prechádzkami a postupne ich predlžujte. Dlhší čas „naboso“ si nechajte na neskôr, až keď budú vaše nohy zvyknuté na nový štýl chôdze. Taktiež sa nikam neponáhľajte ani s behom, všetko chce čas.


„Bosé topánky“ Vasky Terry  pre všetkých! Kožená, ale aj VEGAN verzia


Keďže vo Vaskách myslia na životný štýl všetkých svojich zákazníkov, barefooty Terry vytvorili v klasickej koženej, ale aj vegan verzii a taktiež v niekoľkých farbách. Obuť si tak môžete čierno-čierne TERRY vegan Dark, hnedé TERRY vegan Brown, kožené TERRY Blue s bielou podošvou či kožené TERRY Black s hnedou podošvou. Novinkou sú jemné a dámske kožené TERRY Pink! Podošva TERRY barefootov má hrúbku 3 mm, je vyrobená z odolnej gumy a vyvinutá priamo pre Vasky! Vo vnútri každej verzie topánok je korková stielka :-)



Veríme, že pre vás budú Vasky Terry nielen obľúbeným párom topánok, ale aj spoľahlivým pomocníkom na ceste k väčšej všímavosti voči planéte a sebe samým. 

Vyrobené s láskou na Slovensku! www.vasky.sk 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov