Nový rok a nové dobrodružstvá na plátnach Cinema City

Vstúpte do nového roka s nadšením a nezabudnuteľnými filmovými zážitkami, ktoré vás vtiahnu do rôznych svetov a prinesú vám emócie, aké len kino dokáže. Od vzrušujúcich životopisných filmov po dojímavé príbehy a rozprávky. Januárový repertoár noviniek si budete môcť užiť vo VIP sálach v Eurovei, ale aj v Auparku v obľúbených formátoch SUPERSCREEN či 4DX.

Novoročné stretnutie s kamarátmi, kolegami, oslava či romantické rande. Na všetky udalosti sa hodí VIP zóna v Cinema City Eurovea. All inclusive zážitok pri pozeraní filmu si môžete vychutnať na kožených polohovateľných sedadlách, s rautovým menu pripraveným šéfkuchárom priamo na mieste a neobmedzenou konzumáciou popcornu, nachos, nealkoholických nápojov, kávy a čaju. Stačí si len vybrať film a prísť pol hodinu pred premietaním.

Na plátnach Cinema City si budete môcť pozrieť dlho očakávaný životopisný film o najznámejšom automobilovom pretekárovi a zakladateľom legendárnej talianskej automobilky. Film vás prenesie do leta 1957, kedy sa automobilové impérium ocitá v kríze a všetkému čo spolu s manželkou Laurou vybudovali hrozí bankrot. Ich búrlivé manželstvo otriasla strata ich syna Dina. Enzo Ferrari musí pozbierať všetky zvyšky svojich síl a pretekárskej vášne, keď sa tím Ferrari púšťa do zradných 1000 míľových pretekov naprieč Talianskom. Milovníci automobilov si film Ferrari budú môcť pozrieť už od 4. januára v kinách Cinema City.

Do kín prichádza päťdesiaty a pravdepodobne posledný film legendárneho scenáristu a režiséra Woodyho Allena. Romantická komediálna dráma Zásah šťastím rozpráva o tom, akú dôležitú úlohu v našich životoch zohrávajú náhoda a šťastie. Fanny a Jean vyzerajú ako dokonalý pár. Majú všetko, o čom ostatní snívajú. Sú šťastní vo svojom profesionálnom živote, žijú v krásnom byte v nádhernej parížskej štvrti a zdá sa, že sú do seba rovnako zamilovaní ako pri prvom stretnutí. Ale jedno náhodné stretnutie všetko zmení. Keď Fanny stretne Alaina, svojho bývalého kamaráta zo strednej školy, nechtiac prepadne jeho neodolateľnému šarmu. Jej pocit šťastia a pokoja v idylickom manželstve sa naruší. S každým rande sú si Fanny s Alainom bližší a bližší. Režisérsky mág Woody Allen sa vo svojom novom filme opäť s ľahkosťou a iróniou pousmieva nad ľudskou pochabosťou, bezradnosťou a zložitosťou vzťahov. Ako dopadne vzťah Fanny a Jeana sa dozviete v kinách od 4. januára.

Najmenších filmových milovníkov poteší nový animovaný film Nerozlučná dvojka. Za filmom stojí renomovaný scenárista Joel Cohen nominovaný na Oscara za scenár k Toy Story a dvojica, ktorá sa podieľala na úspešnom animáku Labková patrola vo filme. Príbeh sa odohráva v starom divadle v nočnom  Central Parku, keď svetlá zhasnú a všetky bábky skutočne ožijú. Medzi nimi je aj dobromyseľný rytier Don, ktorý je unavený hrať stále dookola blázna. Sníva o tom, že sa stane skutočným hrdinom! Jedného dňa získa odvahu žiť vlastný život a vydá sa objavovať veľký svet. V parku mu náhodou skríži cestu DJ Doggie Dog, opustený plyšový psík, ktorý sa chce stať raperskou  hviezdou. Skutočnosť, že Doggie je tak trochu ustráchaný nemôže byť žiadnou prekážkou, pretože každý môže premeniť svoje sny na skutočnosť, ak sa nevzdá. Pred bránami parku čaká na dvoch čerstvých priateľov oveľa väčšie dobrodružstvo, než o akom kedy snívali! O aké dobrodružstvo ide sa dozviete už 4. januára vo všetkých kinosálach Cinema City.

Strašidelný filmový večer v Cinema City si budete môcť užiť už 4. januára pri sledovaní hororu Nočné kúpanie. Hrdinami filmu Wallerovci, rodina, ktorá sa práve nasťahovala do domu s veľkým bazénom na pokojnom predmestí. Možnosť pravidelne rehabilitovať vo vode bola hlavným dôvodom, prečo si toto miesto vybrali za svoj domov. Otec Ray je bývalý úspešný hráč baseballu, ktorého kariéru prerušila nepríjemná degeneratívna choroba. Ray sa nevzdáva a verí, že pravidelné cvičenie môže viesť k zázračnému vyliečeniu. Ale keďže idylka v horore nikdy netrvá dlho, čoskoro vyjde na povrch jeho tajomstvo. Dom, do ktorého sa nasťahovali, má desivú minulosť a Wallerovci sa čoskoro stanú jej súčasťou. Všetko, čoho sa bojíte, sa skrýva pod povrchom a čaká na správnu chvíľu. Čaká na muža, ktorý dostane úžasný nápad ísť si uprostred noci zaplávať. Naposledy v živote! Film si môžete vychutnať v obľúbenom formáte 4DX v sálach Cinema City Aupark.

V januári sa v kinách objaví aj česká komédia Jedeme na teambuilding v hlavnej úlohe s Jakubom Prachařom, Annou Polívkovou či slovenskou herečkou Peťou Polnišovou. Ambiciózneho korporátneho zamestnanca Aleša jeho narcistický šéf namiesto povýšenia preloží na najhoršie oddelenie - do call centra. Tam veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s trafenou konšpirátorkou Marcelou, neurotickým nihilistom Michalom, vzorňáčkou Jitkou a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohranú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje nové oddelenie pred zrušením a hlavne nájsť stratenú sebaúctu. Zábavný príbeh si môžete v kinách Cinema City pozrieť už od 11. januára.

Francúzska komediálna dráma Pán Blake k vašim službám! zavíta na plátna Cinema City 11. januára. Odkedy úspešný anglický podnikateľ Andrew Blake prišiel o milovanú manželku, nič na svete ho neteší. Aby si oživil krásne spomienky, odcestuje do Francúzska a navštívi panstvo Beauvillier, kde sa kedysi zoznámili. Keď však na panstvo dorazí, zistí, že všetko je inak! Nielenže izby pre hostí sú už roky zatvorené, ale celé sídlo je na pokraji krachu. Andrew presvedčí svojráznu kuchárku Odile, aby ho na panstve ubytovala. Ona má však podmienku: Andrew musí prijať miesto komorníka, ktorého sa majiteľka panstva madam Beauvillierová zúfalo, ale neúspešne snaží najať. O ich tajnej dohode sa však nikto nesmie dozvedieť. Andrew ponuku naivne prijme, ale čoskoro zistí, že byť komorníkom nie je jednoduché. Napriek tomu je odhodlaný vytrvať a zahrať svoju úlohu čo najpresvedčivejšie. Zblíži sa s ostatnými obyvateľmi panstva a vďaka nim a sérii humorných situácií zabudne na svoje trápenie. Zisťuje, že hoci prišiel hľadať svoju minulosť, našiel svoju prítomnosť a už dávno sa nikde  necíti tak dobre.

Animovaný film z krajiny vychádzajúceho slnka Chlapec a volavka  zaujme nielen milovníkov japonskej kultúry. Dospievajúci chlapec Mahito sa s oteckom presťahuje na vidiecke sídlo ďaleko od hektického Tokia. V novom domove sa zoznámi so svojráznou hovoriacou volavkou, ktorá ho láka na preskúmanie záhadnej opustenej veže. V nej Mahito objaví magický svet, ktorému vládne tajomný starec. Na ceste za poznaním sa stretne so statočným dievčaťom Himi, armádou papagájov aj roztomilými stvoreniami Warawara. Majster animácie Hajao Mijazaki sa vo svojom poslednom filme opäť vydáva za hranice fantázie a snov, odkiaľ prináša najočakávanejší animovaný film posledných rokov. Čarovný príbeh si môžu vychutnať všetci filmožrúti v slávnostnej premiére 16. januára a od 18. januára v kinách Cinema City.

Okrem romantických filmov, animákov alebo dlho očakávaného životopisného filmu prichádza sa na plátnach všetkých kinosál Cinema City objaví Aristokratka vo vare. Gróf Frank Kostka , jeho žena Vivien a ich dcéra Mária Žijú na svojom rodovom zámku Kostka. Udržiavať zámok v chode im pomáha gazdiná pani Tichá, údržbár Krása a komorník Jozef. Pôvodný záujem návštevníkov zámku o kliatbu kontesy Márie už neťahá ako predtým, čo Márii vôbec nevadí. Aspoň má dostatok času na svojho Maxa , šľachtica z vedľajšieho zámku Hviezda. Frank je však v koncoch, nie je dosť peňazí ani na výplaty, ani na potrebné opravy. A práve v tej chvíli sa objaví dcéra právnika Bendy, ktorá rozvíri pokojné vody rodového sídla. Ako rodinná zápletka dopadne si môžete pozrieť v predpremiére na Ladies Movie Night už 23. januára v Cinema City Eurovea a vo všetkých kinách od 25. januára.

Celovečerný dokumentárny film o jednom z fenoménov súčasnosti, Karlosovi Vémolovi, prichádza do kín 25. januára. Film je plný archívnych záberov, ktoré ukazujú, kto Karlos Vémola v skutočnosti je, aký je mimo svetla reflektorov a aj odkiaľ sa tento fenomén vlastne vzal. Dokument Karlos, ktorý vznikol pod režisérskou taktovkou Michala Samira a Šimona Šafránka, nie je len športovým medailónom, ale filmovým portrétom osobnosti. Dôležitou súčasťou filmu sú unikátne zábery spred 15 rokov, ktoré doteraz nikto nevidel, ako aj fotografie z Karlosovho súkromného archívu. Dokument, ktorý zmenil popkultúrny život v Českej republike si môžete vychutnať v kombinácií s neobmedzenou zásobou popcornu, nachos a nealkoholickými nápojmi jedine v kinosálach Cinema City.

Britské elektronické duo Pet Shop Boys prináša do kín po celom svete koncert zo svojho posledného turné Dreamworld. Počas neho zazneli najväčšie hity ich kariéry. Koncertný záznam zachytáva vystúpenie synthpopových legiend, Neila Tennanta a Chrisa Lowea, pred vypredanou kodanskou Royal Arenou s pôsobivou pódiovou show, kompletnou sprievodnou kapelou a fascinujúcimi vizuálnymi kulisami. Režisérom filmu je David Barnard, ktorý ho natočil veľkolepo na 14 kamier. V kinách len 31. januára a 4. februára 2024!

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov