Miro Žbirka - Road to Abbey Road



Miro Žbirka sa opäť vydá do slávneho Abbey Road! Tentokrát ovšem nie do Londýna, kde nahral svoj posledný album MIRO, ale na pódiá najväčších hál v Českej a Slovenskej republike v rámci turné Road to Abbey Road. Jedinečný projekt Vám priblíži neopakovateľnú atmosféru legendárneho nahrávacieho štúdia Abbey Road v Londýne, kde nahrávali svoje hity také hviezdy ako the Beatles, Pink Floyd, Deep Purple, U2, Oasis, Manfred Mann a mnoho ďalších.



Na koncertnom turné zaznejú nejznámejšie hity Mira Žbirku, hity z nového albumu MIRO a v neposlednom rade aj najväčšie hity skupiny The Beatles. Autorom skladieb na novom albume MIRO nie je len Miro Žbirka, anglické texty napísal dvorný textár skupiny Cream, Pete Brown. Meky k novému albumu dodáva: „Po 25 rokoch vychádza môj album aj na vinyle moje a som veľmi rád, že som nevyhodil gramofón. 


Nahrávanie albumu v legendárnom londýnskom štúdiu Abbey Road bolo od malička veľkým snom Mira Žbirku. Začalo sa to darčekom od manželky Katky k šesťdesiatke. Vtedy Meky nahral dve pesničky a spriatelil sa s producentom Robom Cassom. K albumu to vtedy bolo však ešte ďaleko. Ten sa začal rodiť až o dva roky neskôr. Nový album MIRO sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. 


Na slovenskú časť albumu napísal texty Miro Žbirka a dve z ôsmych skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj. Je jasné, že veľkolepé turné Mira Žbirku v Bratislave a v Košiciach Road to Abbey Road bude neopakovateľným zážitkom s exkluzívnymi hosťami Marikou Gombitovou, Peteom Brownom, Blairom Cunninghamom a inými.

Lístky na túrne sú v predaji v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=65206.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov