Jedinečný areál na Zlatých Pieskoch

September bol tento rok na počasie prajný, preto sme neváhali a využili príležitosť vyskúšať outdoorové aktivity. Bratislavské Zlaté Piesky sú domovom areálu Wakelake, ktorý ponúka neobmedzené možnosti na športovanie, gastronómiu aj spoločenské vyžitie. V redakcii sme vyskúšali kurz wakeboardingu pre začiatočníkov pod taktovkou trénera Tomáša Jadrného. Nielen o wakeboardingu, ale aj o tom ako areál funguje, čo môžete vyskúšať, a dokedy trvá sezóna sme sa porozprávali s majiteľom areálu Richardom Kolozsim. 





Prečo by ste odporučili verejnosti vyskúšať wakeboarding?

Lebo objavovanie nových vecí robí náš život veselším a naplnenejším 😉 Wakeboarding je relatívne nenáročný šport, ktorého základy sa dajú zvládnuť v priebehu jednej hodiny. Kombináciu teplých dní a osvieženia pri vode navyše dopĺňa skvelá komunita, ktorá sa okolo nášho športu pohybuje.


Ako vznikol nápad ponúkať kurzy pre začiatočníkov?

Tú požiadavku sme dlho vnímali od našich zákazníkov. Dnes už málokto chce prísť a trápiť sa na vlastnú päsť, je efektívnejšie zveriť sa do rúk profesionála, a mať za sebou prvé kompletné kolečko za zlomok času. Dnes sú veľmi obľúbené skupinové hodiny pre úplných začiatočníkov. Pre pokročilejších sú zas vhodnejšie individuálne lekcie, kde môže každý postupovať vlastným tempom.


Aké aktivity ponúkate na Wakelake okrem wakeboardingu?

Našim cieľom je poskytnúť komplexný zážitok, tak aby si návštevu užili nielen hard-core wakeboardisti, ale aj ich spoločnosť. Stále obľúbenejšie sú Stand-up Paddlboardy (alebo SUPy). Tí ktorí si chcú dať poriadne do tela môžu využiť náš outdoor gym. Po športe určite dobre padne masáž s výhľadom na jazero. A kto potrebuje iba relax využije veľkú slnečnú terasu s pohodlnými posteľami.


Mala som možnosť ochutnať aj miestnu kuchyňu a bola super 😊 Prečo ste sa rozhodli zakomponovať gastronómiu do Vášho konceptu relaxu, športu a oddychu?

Dobré gastro je určite neodmysliteľnou súčasťou pekne stráveného dňa. Naši návštevníci u náš často trávia veľkú časť dňa, preto máme pre nich pripravené všetko od raňajok, cez snacky a šaláty, až po chutnú plnohodnotnú večeru. K tomu osviežujúci letný drink a krásny deň môže začať 🙂

Dokedy plánujete mať areál otvorený?

Vlek je v permanentnej prevádzke od apríla do októbra. Marec a November sú podmienky trochu drsnejšie, tak že vlek býva pustený hlavne cez víkendy, alebo podľa dohody s jazdcami. Snažíme sa ťahať čo najdlhšie, aj keď veľa ľudí neverí, že by v takom počasí niekto ešte išiel na vodu. Ako vždy platí pravidlo - neexistuje zlé počasie, iba zle oblečený jazdec 😂

Da sa priestor prenajať na súkromné akcie, ak áno akého typu?

Samozrejme, súkromných akcii máme každý rok pomerne veľa. Od malých súkromných osláv, až po firemné eventy do 2000 ľudí. Snažíme sa každému eventu pripraviť individuálne podmienky, aby to bol vždy nezabudnuteľný zážitok. Dokonca zvládneme aj svadby.

Aké budú novinky budúcej sezóny, ak môžete prezradiť?

Keď skončí letná sezóna pre ľudí, začína “stavebná sezóna” pre nás. Snažíme sa ten čas, kedy je areál zavretý využiť na to, aby sme realizovali nápady z leta. Areál Wakelake asi bude navždy work in progress, proste nás baví stále vymýšľať niečo nové. Aktuálne je to prestrešená a vyhrievaná terasa, takže po jazdení sa dá vyhriať a pochutnať si na novom jesennom menu. Kto chce vedieť viac, nech určite sleduje naše sociálne siete.

Samotný kurz wakeboarding bol skvelým zážitkom; už dlhšie sme sa odhodlávali k vyskúšaniu, ale samy sme si do toho netrúfli. Počas 1,5 hodiny  sa v cca 10-člennej skupinke oboznámite s teóriou, prezriete si názornú ukážku prejdenia trate na videu, vyskúšate si to najprv na „súši“ až sa napokon postavíte na samotný štart. Súčasťou tréningu budú najmä na začiatku pády, ale ak to vydržíte a nevzdáte sa, odmenou Vám bude úspešne odštartovanie a prejdenie trate aspoň po prvú zákrutu 😊.

Viac informácií o celom areáli a ich ponuke služieb nájdete na ich Instagrame




Môže sa vám páčiť

0 Komentárov