Počuli ste už o tvárovej jóge

Návrat po materskej a rodičovskej dovolenke do práce bol pre Zuzku v roku 2013 prelomový. To, čo javilo len ako dočasne riešenie problému so smutne vyzerajúcou tvárou, únavou a vráskami neskôr prerástlo do povolania, ktorému sa odvtedy aktívne venuje. Akreditovaný kurz tvárovej gymnastiky absolvovala na Slovensku a ďalšie metódy omladenia tváre  čerpala v online svete - od japonskej učiteľky Fumiko Takatsu, ktorá je známa na celom svete. Už niekoľko rokov praktizuje trojkombináciu, ktorá priniesla úspech – tvárovú jógu obohatila o masáže a bankovanie tváre.

Každý klient je individuálny a individuálne aj reaguje na masáže a bankovanie; Zuzka si preto dôsledne všíma, či nedochádza k začervenaniu žiliek na tvári; v takom prípade odporúča klientkám iba cvičenie a  a masáže. Očakávania klientiek sú vždy veľké; zvyčajne chcú vidieť výsledky okamžite, po prvom cvičení. Treba však realisticky odhadnúť, že prvé náznaky zmeny prichádzajú cca po 1 mesiaci. Gro klientely tvoria ženy, ale v poslednej dobe sa pripájajú aj muži, keď vidia cvičiť svoje polovičky 😊



Na úvod je potrebné venovať cvičeniu cca 30 min, aby sa tvár naštartovala a zvykla si na pohyby svalov, ktoré bežne nepraktizuje. Postupne stačí tvárovej joge venovať 10-15 minút denne. Podobne ako pri cvičení tela alebo úprave stravy, je dôležité vytvoriť si rituály a návyky, ktoré opakujeme. Zuzka ponúka okrem skupinových cvičení aj individuálne, ktoré kladú dôraz na potreby každej klientky. Počas „korony“ pribudli aj čoraz populárnejšie online cvičenia.

Po našom stretnutí som sa vrhla na tvárovú jogu, aby to však nebolo len také jednoduché, začala som si dávať pozor aj na mimiku tváre. Osobne krčím často hlavne čelo a nedávam si pozor na zvrašťovač obočia. Preto som moju snahu  doplnila o špeciálne náplaste Frownies, ktoré má Zuzka v ponuke na svojom e-shope. Tvárové náplasti fungujú ako mechanická zábrana krčenia čela, a to bez drastických chemikálií alebo ihiel. Nanášajú sa večer pred spaním a pôsobia počas spánku, kedy sú svaly rovné a uvoľnené.


Po týchto skúsenostiach nielen dámám, ale všetkým našim čitateľkám, odporúčam vyskúšať tvárovú jogu. Energia a čas, ktorý si vďaka tvárovej joge venujete sa určite odrazí na vašom výzore. Cvičenia s lektorkou môžete robiť individuálne, ale i v skupinách. Okrem veľmi príjemného a priateľského prístupu, nadobudnete v sebe motiváciu a budete sa opäť cítiť krásne. Pre viac informácií o tvárovej jóge, termínoch  najbližších kurzov, neváhajte navštíviť stránku www.tvarovajoga.sk.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov