Zo slín to ide aj samo

S pandémiou žijeme už viac ako rok a postupne sa vyvíjajú aj testy. Jednou z posledných noviniek v testovaní ochorenia Covid-19 je PCR test zo slín v rámci sietí laboratórií Unilabs Slovensko. ​PCR testovanie zo slín je cenovo porovnateľné s klasickým PCR testom formou výteru. Nová metóda odberu vzorky zo slín je pre pacientov výrazne príjemnejšia.

Samotná registrácia na test je veľmi jednoduchá; osobne sme si ju vyskúšali na vlastnej koži:

1. Zaregistrovali sme sa na portáli https://lab.online/kategoria/covid-19

2. Vybrali sme si druh testu -  v našom prípade zo slín 

3. Následne sme si zvoli dátum a čas; v Bratislave majú 2 možnosti (pre peších v Dúbravke a pre motorizovaných vo Vajnoroch)

4. Uhradili sme platbu online a do e-mailu a SMS sme dostali všetky potrebné informácie

Na test sme sa dostavili v dohovorenom čase; a absolvovali samo-odber slín do skúmavky. Trvalo to približne 2 minúty a bol veľmi šetrný a pohodlný spôsob pre tých, ktorí neobľubujú výtery z nosohltana. Postačilo, aby sme niekoľkokrát zakašlali do rúška, v ústach nazhromaždili väčšie množstvo slín, ktoré sme vypľuli do lievika. Čo nás mimoriadne potešilo bol výsledok, ktorý nám prišiel formou interaktívneho linku v SMS do cca 3 hodín.

V prípade testu zo slín garantujú v  Unilabs Slovensko výsledok do 2 dní. Potvrdenie následne obdržíte v slovenskom aj anglickom jazyku a nájdete ho taktiež pod Vašou registráciou na webe. Osobne môžem povedať, že ak by bola táto možnosť, kľudne by som sa dávala testovať zo slín aj pravidelne. Pred testovaním sa pacientom odporúča nejesť, nepiť, nefajčiť, nežuť žuvačku, neumývať si zuby a nepoužívať zubnú vodu. Viac informácií o teste ako aj možnosť registrácie nájdete na https://lab.online/kategoria/covid-19.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov