Máte sedavé zamestnanie? Ako sa vyhnúť bolestiam chrbta

Máte sedavé zamestnanie a trápia Vás bolesti chrbta? Dnes Vám ukážeme ako sa im účinne vyhnúť a v prípade ak nimi už trpíte tak ich aj postupne eliminovať. Navštívili sme Fitcore Gym v bratislavskej Petržalke, kde sme pod vedením doktora M. Lazara absolvovali kompletné vyšetrenie a následne fyzioterapiu s cvičením na mieru. 


Vo Fitcore Gyme sa sústredia na poskytovanie rehabilitácie chrbtice. Vo väčšine prípadov sa nejedná o priame poškodenie chrbta, ale o reflexnú reakciu resp. nesprávne preťaženie svalu. Rozvíjajú pohybové schopnosti a pomáhajú ľuďom so zdravotnými problémami, ako aj tým, ktorí sa chcú cvičeniu venovať aktívne.
 
Ako vyzerala návšteva Fitcore Gymu 

1. krok - odborné vyšetrenie, kde je potrebné zistiť odkiaľ bolesti prichádzajú. V našom prípade cítime bolesť v ľavej lopatke, ktorá nám bráni v hlbokom nadýchnutí. Cítime ako keby pružinu, ktorá nám nedovolí poriadne sa nadýchnuť. Pravdepodobne sa jedná o stuhnuté medzi lopatkové svalstvo, krčnú chrbticu a následne spazmy v chrupavke lopatky. Tie majú celkový vplyv na chrbát a dýchanie. 

2. krok - fyzioterapia v podobe mäkkých techník 

Mäkké techniky sú špeciálnou liečebnou masážou na uvoľnenie svalstva a odstránenie napätia v tkanivách. Je veľmi účinná, hlavne s posunom fascií na chrbte, pri stuhnutí svalstva. Technika je zameraná na uvoľňovanie krčnej chrbtice a zablokovaného chrbta v medzilopatkovej a bedrovej oblasti. Vo Fitcore Gyme sú manuálne mäkké techniky doplnené o prístore, ktoré pripomínajú zbíjačku, či vybračnú plošinu, ktoré slúžia na hlbšie uvolnenie svalu

3. krok - individuálne cvičenie 

V záverečnom kroku Vám fyzioterapeut nastaví individuálne cvičenie, ktoré je dôležité nielen dodržiavať, ale aj denno denne praktizovať. Pozostáva z uvoľňovacích cvičení s masážnou loptičkou, strečovania cez valec a nasledne posilňovania svalstva v okolí lopatky. 

Kombinácia všetkých troch krok je skvelou úľavou pre Váš chrbát a lopatku. Pravidelným cvičením a fyzioterapiou viete docieliť úplne odstránenie problémov s chrbticou a svalmi. My sme cítili úľavu už po prvej návšteve a rozhodne sa v nej chystáme pokračovať. Viac informácií o možnostiach cvičení a liečby nájdete priamo na ich webovej stránke https://fitcoregym.sk/


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov