Vasky pre všetkých! Vegan tenisky, ale aj nadrozmerné veľkosti

Vasky doposiaľ vyrábali všetky topánky z pravej kože, avšak prichádza s alternatívou pre tých, ktorí idú  radi  svojou cestou. Dopyt ľudí po alternatívnom riešení produktov z kože sa neustále zvyšuje, čo značku ešte viac motivovalo k tomu, aby prišla  v  rámci  každoročnej  jarnej  kolekcie  tentokrát s naozaj veľkou novinkou - ich najpredávanejší model Teny bude vo vegan verzii.


Cesta za nájdením alternatívy nebola jednoduchá

 „Hľadali sme alternatívny materiál, ktorý bude kvalitný, bude pochádzať z Európy, je certifikovaný, čo najviac v súlade s planétou a v našich možnostiach. Prišli  sme  s  možnosťou, ktorá sa veľmi podobá živočíšnej  koži,  je vyrábaná s ohľadom na nízku produkciu C02  a bez škodlivých  látok. Je nám jasné, že sme v tomto ohľade na začiatku, ale snažíme sa robiť postupne kroky k tomu, aby boli naozaj pre všetkých a boli zároveň čo najmenšou záťažou pre planétu," približuje Martin Brna, hlavný dizajnér Vasky.


Kvalita materiálu vždy na prvom mieste

Zvršok z vegánskej kože sa zároveň pýši svojou priedušnosťou, pružnosťou a odolnosťou. Jej nízka hmotnosť sa postará o ľahký krok:

je vyrobený  z 90"% z recyklovateľného vlákna  polyamidu a z 10"% z polyuretánu,

má certifikát V-label (vegánsky produkt)

Oeko-Tex® certifikát (neobsahuje škodlivé látky),

je vyrobený ekologicky (znížená hodnota CO2, výroba pri nízkej teplote).

Stielka topánok je z korku a latexovej peny, tie zaručia mäkký nášľap. Korok bude poznávacím znakom tohto vegánskeho radu. Podšívka ON STEAM® je vyrobená zo 100"% priedušného a antibakteriálneho mikrovlákna. Podošva je z gumy, ktorá neobsahuje olej živočíšneho pôvodu.

Teny Vegan budú zatiaľ k dispozícii v čiernej a ružovej farbe. Na topánkach bude aj nové logo, ktoré bude označovať,  že ide o vegánsky produkt.

O ďalších farbách Teny Vegan rozhodnú zákazníci

Ide o vôbec prvý vegánsky  model v ich  portfóliu, no už teraz značka oznamuje,  že nezostane len pri  tom. Značka plánuje do budúcnosti rozšíriť aj iné modely topánok o vegan verziu. Okrem toho si Vasky ako „love branci" zakladajú na vzťahu so zákazníkmi.

 „Pretože prianie našich zákazníkov  je pre nás veľmi dôležité, rozhodli  sme sa dať im šancu vybrať si medzi pravou (hovädzou) a vegánskou kožou. Do budúcna plánujeme pridávať veganský  variant  aj  k  ďalším modelom," popisuje plány zakladateľ značky Václav Stanek a dodáva: ,,Hneď po uvedení Teny Vegan na trh urobíme anketu, kde si zákazníci budú môcť zvoliť tretiu farbu, ktorú pridáme do predaja."


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov