Toto vyzerá super! Skúste muffiny v kvetináčoch a ďalších 9 originálnych veľkonočných nápadov

Spravte cez túto Veľkú noc niečo výnimočné! Inšpirujte sa našimi nápadmi a receptami a uvidíte, že na tohtoročné veľkonočné sviatky bude celá rodina ešte dlho v dobrom spomínať. 

Ako ste na tom pred Veľkou nocou? Finišujete s veľkým jarným upratovaním, alebo ste práve poukladali kraslice a čokoládové figúrky do košíkov a teraz premýšľate, čo by sa ešte dalo k veľkonočným sviatkom vymyslieť? My sme to spolu s Tchibo vymysleli za vás!

1. Muffiny v kvetináčoch

Možno by sa dali upiecť aj v tých naozajstných, no naše formičky v tvare kvetináčov sú zo silikónu a určené na pečenie. Ich tvar priam zvádza vymýšľať rozličné zdobenie a experimentovať s jedlými kvetmi. Skúste naše 2 tipy – pečený krém a slané muffiny.

Na pečený krém potrebujeme: 

250 ml smotany na šľahanie, 200 g tmavej čokolády, 50 g mliečnej čokolády, 2 vajcia, 60 g masla, 70 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku , 1 čajová lyžička mletej škorice, 1 lyžica mletých orechov (lieskovcov, mandlí), 60 g práškového cukru

Na ozdobenie: 100 g mascarpone, 1 vanilkový cukor, kakao, maliny alebo iné ovocie, biela čokoláda

Postup: 

Na miernom ohni v smotane na šľahanie rozpustíme tmavú čokoládu. Keď vychladne, odložíme na 5 – 6 hodín do chladu a potom vyšľaháme. 

Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom a s práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú čokoládu, škoricu, orechy, múku s kypriacim práškom, na kúsky nasekanú mliečnu čokoládu a tuhý sneh z bielkov.

Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a do 2/3 ich naplníme cestom. Pri teplote 180 °C pečieme cca 12 - 15 minút (podľa typu rúry).

Upečené a vychladnuté ozdobíme mascarpone vymiešaným s vanilkovým cukrom, posypeme kakaom, hoblinkami bielej čokolády a ovocím. 

Pre zmenu chute napečte aj slané muffiny. 

Potrebujeme

250 g polohrubej špaldovej múky, 350 g eidamu, 250 ml mlieka, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 2 lyžice oleja, 2 vajcia. 

Postup:

Syr nastrúhame a vymiešame s ostatnými ingredienciami. 

Hrudky cesta povkladáme do muffinových košíčkov.

Pečieme asi 30 minút pri 180 °C a necháme vychladnúť. 

Hotové muffiny ozdobte farebnými slanými pomazánkami a ozdobte čerstvou zeleninou alebo mikrobylinkami. S nimi bude kvetináčový efekt dokonalý!

2. Pečieme s deťmi

Ide to pomalšie a je pri tom viac neporiadku, ale pečenie je s deťmi omnoho zábavnejšie a detská radosť z hotových koláčikov je na nezaplatenie. S vykrajovačkami sušienok z Tchibo si budete pripadať ako na pieskovisku, akurát že sa vaše kačičky a zajačiky nerozpadnú. 


3. Slávnostná výzdoba za pár sekúnd

Nemáte čas na slávnostné zdobenie stola, alebo nie ste zrovna ten typ, ktorému to ide od ruky? Stavte na heslo „v jednoduchosti je krása“, zrolujte utierku, oviňte ju okolo natvrdo uvareného vajíčka, zviažte stužkou a zajačik je hotový! Prípadne mu ešte dokreslite veselú tváričku a raňajky sa môžu začať. 

4. Mikrobylinky z vajíčka

Naklíčené rastlinky sú plné vitamínov, minerálov a ďalších vzácnych živín, ktoré sa nás dokážu zbaviť jarnej únavy a keď sa k tomu pridá dobrý pocit z vlastnoručne vypestovanej mikroúrody, hneď je život krajší! Do vaječnej škrupiny nasypte trošku výsevného substrátu, alebo dajte vatu a nasypte semienka žeruchy, reďkovky, pohánky, mäty, šošovicu, hrach, šalát, červenú kapustu, cviklu či ďalšie semiačka podľa vášho výberu. Za 3 – 5 dní vám vyklíčia a vy máte poriadnu dávku vitamínov na chlieb či do šalátu. V Tchibo dostanete porcelánové veľkonočné vajíčko aj s osivom červenej kapusty, ktorá vyzerá veľmi efektne. 

5. Štvorcové vajíčko? To svet nevidel... ale vy ste ho práve spravili!

Takéto prekvapenie na stole veru nikto čakať nebude. Uvarte vajíčko v špeciálnej štvorcovej forme, vyklopte ho a sledujte tie nechápajúce tváre, ako sa vám podarilo uvariť vajce v tvare kocky.

6. Výslužku prinesie zajačik

Či už k vám prídu šibači alebo polievači, alebo sa u vás len zastavia malí návštevníci, výslužku si na Veľkú noc zaslúži každý. Z veselých darčekových vrecúšok budú chutiť cukríky a čokolády ešte sladšie.

7. Veža z vajec

Stavanie veže z klasických vajíčok by sa neskončilo dobre, vaši najmenší si však jemnú motoriku môžu trénovať stavaním balančnej veže z drevených vajíčok. Zapojte sa do hry aj vy a aby ste neboli pred deťmi v až takej výhode, stavajte vežu opačnou rukou (praváci ľavou, ľaváci pravou), alebo so zaviazanými očami. Balančnú vežu nájdete tiež v ponuke Tchibo. 

8. Hotové za jeden večer

Ušaté krúžky na obrúsky, čiapočky na vajíčka a košíček budete mať hotové za pár hodín, aj keď ste v háčkovaní začiatočníčka. Objednajte si vybranú sadu z www.tchibo.sk a dostanete všetko od háčika cez bavlnu až po návod na háčkovanie. 

9. Keď sa zotmie, rozsvieťte zajačiky

Aj dekorácie, rovnako ako móda, podliehajú trendom. Vo veľkonočných dekoráciách však stále dominujú vajíčka, kuriatka a zajačiky. Napríklad tieto so svietiacimi chvostíkmi vám doma po zotmení vyčarujú príjemnú atmosféru, ako stvorenú na relax po celom dni.

Mnoho ďalších inšpirácií na nezabudnuteľnú Veľkú noc nájdete v Tchibo


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov