Ako sa robí pravá bolonská omáčka? Na jednu ingredienciu zabúda skoro každý!

Najrýchlejší spôsob je ísť do obchodu, kúpiť hotovú bolonskú omáčku, zohriať ju a vyliať na špagety. Škoda, pretože jej príprava vôbec nie je náročná. Bolonská omáčka, alebo ragù alla bolognese je známe talianske jedlo z oblasti Bologne.

Je to pomaly varené mäsové jedlo, podávané s cestovinami. U nás sú najpopulárnejšie špagety bolognese, vynikajúce sú aj s taglaitelle,“ odporúčajú foodblogeri Coolinári.

Základ bolonskej omáčky tvorí mleté alebo jemne nasekané mäso, paradajky a soffritto - v rovnakom pomere namiešaná mrkva, cibuľa a stonkový zeler. Dôležitú úlohu zohráva suché víno, pričom nezáleží na tom, či je biele, ružové alebo červené, malo by byť však kvalitné.

Vedeli ste, že...

... v bolonskej omáčke by nemalo byť priveľa paradajok? Bohatá na paradajky je neapolská omáčka.

Pri príprave vám vynikajúco poslúži bezkáblový akumulátorový sekáčik potravín SENCOR SCB 9000WH AKU. Verte nám, bez šnúry sa pracuje oveľa pohodlnejšie, či už sekáte zeleninu, mäso alebo ovocie. Výhodne ho teraz dostanete v sieti predajní a na e-shope PLANEO, kde je súčasťou zvýhodneného setu 2 + 1 zadarmo, v ktorom sú aj ďalšie najpoužívanejšie kuchynské spotrebiče.

Pozrite si výhodný set SENCOR 2 + 1 zadarmo na planeo.sk

VIDEOrecept: Bolonská omáčka

 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov