Slovenská katolícka charita poskytuje pomoc ľuďom, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy

 Slovenská katolícka charita (SKCH) sa aktívne zapája do pomoci ľuďom, ktorí boli nútení opustiť svoje domovy v dôsledku rôznych kríz a konfliktov. Organizácia poskytuje prvú pomoc formou teplého jedla, dek, pršiplášťov, a hygienických potrieb, predovšetkým matkám s deťmi, aby im pomohla zvládnuť náročnú situáciu.

K pomoci sa pridáva aj Bratislavská arcidiecézna charita, ktorá dodáva cez spolupracujúce organizácie potraviny, hygienické potreby, deky, spacáky či pitnú vodu. Darcov, ktorí chcú prispieť však prosí o dodržiavanie pravidiel skladu v Asistenčnom centre na Bottovej ulici. Viac informácií nájdete na: https://www.charitaba.sk/pomahame-migrantom-a-sme-pripraveni-v-pomoci-vytrvat/.

„V týchto časoch kríz a núdze je dôležité spojiť sily a pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú. Naša organizácia sa snaží poskytnúť útechu a podporu tým, ktorí boli donútení opustiť svoje domovy a hľadať bezpečie inde,“ povedal generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.

Slovenská katolícka charita vyhlasuje materiálnu zbierku, do ktorej sa môže zapojiť aj široká verejnosť. Ľudia, ktorí chcú pomôcť, môžu priniesť deky do občianskeho združenia Samária na Nevädzovej 4 v bratislavskom Ružinove každý štvrtok od 16:00 do 18:00 hodiny. Charita zároveň umožňuje verejnosti prispievať k ich úsiliu zakúpením teplého obeda prostredníctvom darcovskej stránky na https://charita.darujme.sk/kupte-teply-obed/.

„Vaše finančné príspevky nám umožňujú poskytovať teplé jedlo pre ľudí, ktorí prišli o všetko. Každý dar prispieva k pocitu bezpečia a sýtosti, ktoré môžeme poskytnúť tým, ktorí sú najviac zraniteľní,“ dodal Dzurech.

Charita spustila aj dobrovoľnícky formulár, na ktorom sa môžete prihlásiť na vydávanie teplých jedál. Dobrovoľníci sú srdcom každej organizácie a ich ochota pomáhať je nepostrádateľná. Tým, ktorí chcú venovať svoj čas a energiu, ďakujeme a vyzývame ich, aby sa zapojili cez náš dobrovoľnícky formulár. Ďakujeme!

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov