Niečo zdravšie na sviatky: Po tomto vianočnom pečive bez cukru a bez lepku sa len tak zapráši

Doprajte sviatky nielen svojim chuťovým pohárikom, ale aj cievam, kostiam, zubom. Pohánkové pečivo im prospeje a maškrtné jazýčky si tiež prídu na svoje.

Pohánka zatiaľ nepatrí medzi klasickú sviatočnú potravinu a je to škoda. Má totiž vysoký obsah vlákniny, vitamínov skupiny B a vitamínu C a E, obsahuje horčík, mangán, fosfor, zinok, železo, draslík, selén, vápnik, meď a omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Pre nás to znamená, že pomáha napríklad spevňovať cievy, upravovať krvný tlak, prospieva zubom, kosti chráni pred osteoporózou, zlepšuje imunitu a dokonca posilňuje libido. Čo však bude pre nás ženy tiež zaujímavé je, že pohánka má oproti iným obilninám menej kalórií, neobsahuje nasýtené tuky ani cholesterol, je bohatá na vlákninu a to znamená, že dokáže regulovať hladinu cukru v krvi, zabezpečovať dobré trávenie a potláčať chuť do jedla, čo sa nám cez sviatky určite zíde. Obzvlášť keď všetky tieto pozitívne pôsobiace látky dostaneme do tela veľmi príjemnou cestou – v bezlepkových pohánkových sušienkach.


Recept pripravil Lamart, ktorý má pre vás aj vysoko kvalitný kuchynský riad na varenie aj riad na stolovanie. Za skutočne neskutočne dobré ceny ho kúpite v predajniach PLANEO a na planeo.sk. Ak vám teda niečo v kuchyni chýba, neváhajte a zájdite si do najbližšej predajne PLANEO, veď je ich po celom Slovensku až 56!

A teraz už sľúbený recept na pohánkové vianočné sušienky. Okrem pohánkovej múky budete potrebovať agávový sirup, hrozienka alebo datle, bezlepkový kypriaci prášok, olivový alebo kokosový olej, vajce a mlieko.

Celý recept na pohánkové vianočné pečivo nájdete TU


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov