Makrónky Nigritella

Ste nároční, milujete jednoduchosť, dokonalý design, nové trendy a vždy si vyberiete len originál? Bordeaux, Champagne, Cognac, Cote d´Azur, či Paríž sú miesta, ktoré spája gurmánska tradícia a kde si môžete pochutnať na makrónkach. Čo sú vlastne makrónky, ako vznikol samotný názov a ako sa dostali na Slovensko sme sa rozprávali priamo s majiteľkou Nigritelly, Ing. Annet Palkovičovou. Predtým ako sa začítate do nasledovného článku Vás musíme upozorniť, že konzumácia makróniek je vysoko návyková. 



Pri svojich cestách do zahraničia sa často stretávala s makrónkami  naživo aj v módnych časopisoch. Annet si ich obľúbila natoľko, že sa ich rozhodla dovážať na Slovensko priamo z Francúzska. Chcela dopriať ženám i mužom gurmánsky zážitok, originálnu francúzsku makrónku. Makrónky sú súčasťou životného štýlu a zároveň aj módnou záležitosťou, čo dokazujú aj známe blogerky a osobnosti zo sveta módy alebo showbiznisu. Makrónka prináša ľudom radosť v podobe jedinečného dezertu. Veľkou výhodou makróniek je, že sú vhodné pre ženy aj mužov, ku káve, k čaju alebo koňaku alebo len tak. Ženy si ich obľúbili predovšetkým pre širokú škálu farieb a chutí, ktorá upúta na prvý pohľad.




Čo to vlastne tie makrónky sú? Pomenovanie ,,Makrónka´´ na Slovensku nie je novým pojmom. V slovníku slovenského jazyka je oficiálna definícia významu slova makrónka publikovaná už v roku 1959. Makrónky sú tradičné ručné vyrábané cukrovinky z mandľovej múky, cukru a vaječných bielkov. Vyznačujú sa jemnou škrupinkou na povrchu a lahodnou krémovou náplňou vnútri, ktorá sa rozpustí na jazyku. Neobsahujú žiadny lepok, a preto sú vhodné aj pre celiatikov. Nigritella má v súčasnosti v ponuke tri edície so 48 príchuťami, ktoré sa líšia zložením, štruktúrou a cenou. Makrónky sú vhodným darčekom k sviatku, ale aj na oživenie pri firemných akciách, svadbách a iných eventoch. 






V edícií Classic nájdete tradičné a známe príchute ako citrón, višňa, jahoda, káva, čokoláda, mandarínka, kokos, limeta, malina a iné. Limitovaná edícia ponúka originálne kombinácie dvoch príchutí ako líči – ríbezľa, mango – zázvor, figa – fialka, jahoda – 5 perníkových korení, či pralinka – ananás. Edícia Exlusive je o luxusných makrónkach pre tých, ktorí sú nároční a hľadajú rozmanité príchute. V kolekcii nájdete netradičné kombinácie ako slaný karamel, čokoláda – tonkové bôby, cukrová repa – vanilka, čokoláda – banán, jahoda – balsamico,  a iné.





Názov firmy Nigritella vznikol podľa alspkej orchidey pomenovanej Nigritella Nigra - vytrvalej orchidey, ktorá si užíva nepriazeň počasia, ale aj nádheru končiarov francúzskych Álp. A ako dnes vraví Annet Palkkovičová ,, Veľmi si želám, aby aj moja firma bola práve ako Nigritella´´. V ponuke nájdete aj samotnú makrónku názvom Nigritella, ktorá je čiernej farby. Od februára funguje predaj prostredníctvom eshopu, kde sa makrónky dajú objednať a doručiť v rámci celého Slovenka. Odporúčajú sa skonzumovať max. do 5 dní, aby si zachovali svoju vláčnosť a kvalitu. 

Začiatky podnikania boli ťažké, majiteľka priznáva, že musela bojovať s množstvom administratívnych záležitostí. O to viac ju teraz tešia reakcie zákazníkov, kde sa stretáva najmä zvedavosťou, nakoľko sa predsa len jedná o relatívne nový dezert na slovenskom trhu. Do budúcna uvažujú o rozšírení svojej ponuky o nové príchute ako aj vstup na trhy v okolitých krajinách ako Rakúsko, Maďarsko a Česká Republika. Zároveň nám prezradili, že plánuje priniesť exkluzívnu príchuť, s ktorou sa ešte nikde na svete nestretla. 




Ak uvažujete o originálnom darčeku pre svojich blízkych, chceli by ste potešiť svoju polovičku alebo poďakovať sa obchodným partnerom, makrónka Nigritella je pre Vás vhodnou alternatívou. Plánujete svadbu a chcete spraviť dojem na hostí? Makrónky budú farebne ladiť s vašou svadobnou výzdobou a zároveň svojou jedinečnosťou vyrazia prítomným dych. Viac informácií a makrónkach ako aj spôsobe objednávania nájdete na ich stránke www.makronky.sk alebo na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Nigritella/887217114631770?fref=ts

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov