Ako chutí Dolce Vita podľa Fou Zoo?


*** Michelin Star Show v podaní talianského dua Rossi&Vacca

Panázijská reštaurácia Fou Zoo, momentálne najvychytenejšia kuchyňa v krajine a líder vo fine dining, sa nechala inšpirovať svetovými gastronomickými magazínmi Fool a Monocle, ktoré venovali svoje najnovšie čísla talianskej kuchyni.  Ako to môže dopadnúť, keď sa tradičná talianská kuchyňa kombinuje s ázijskou fusion cuisine a navyše okorení o molekulárne twisty, nám predvedie duo šéfkuchárov s michelinovskými skúsenosťami.



Stefano Rossi cibril svoje umenie v dvojhviezdičkových michelinovských reštauráciach La Madia a Il Pelicano, v sučasnosti pôsobí v 7. najlepšej reštaurácii planéty - Dinner By Heston Blumethal.
Antonia Vaccu, sme už mali možnosť ochutnať minulý rok práve vo Fou Zoo, so svojou Japalian Fusion Show. Má za sebou michelinovské legendy Kitchen theory, Nobu a Bo London.


Oboch talentovaných Talianov spája chuť experimentovať a kombinovať tradičné prvky ich rodnej kuchyne s modernými postupmi fine dining Haute Cuisine. Špecifikum molekulárnej kuchyne je postavené na absolútnej čerstvosti a precíznosti prípravy. Výsledkom sú umelecké diela plné tajomstiev, kedy hosť neustále odhaľuje nové chute, textúry, kombinácie a užíva si prekvapenia. Aj preto je pri podobných podujatiach menu pomerne skúpe na slovo a tvorcovia si podľa michelinovskej tradície uplatňujú privilégium ponechať detaily v tajnosti. O to radšej vám ich podrobnejšie predstavia osobne, priamo počas show. 


Čo sa nám podarilo zistiť je, že pôjde o 7-chodové menu zostavené podľa kľúčových slov: CRUDO (tal. surový) kde budú excelovať Hrebenatka a Hamachi, druhý chod bude VAPORE (tal. dusený) s Lotosom a sviečkovou, nasledovať bude CARBONE (tal. dymový) s dominanciou langusty a citrónu, za názvom FRAGRANZA (tal. parfumovaný) sa skrýva kombinácia Foie gras so Shitake, za tým nám pripravili FUMO (tal. údený) s jahniatkom a jazmínom, ďalej TRADIZIONE (tal. tradičný) obľúbenú taliansku Bruschettu v nevídanom aranžmá dokázali premeniť na dezert. A na záver RILASSANTE (tal. uvoľňujúci) s typickými Bomboloni a japonskou Matchou.






Pre skutočných fajnšmekrov bude možnosť napárovania jednotlivých chodov s vybranými nápojmi.
Pokiaľ sa považujete za gurmána a jedlo nie je pre vás len potrava, tak si nenechajte újsť túto ojedinelú show, ktorá vám predvedie zážitok z vychutnávania v celkom novom rozmere.
Aby ste predišli sklamaniu, určite nezabudnite na rezerváciu.



utorok 15. 4. - štvrtok 17. 4. 2014 od 18.00


Viac informacii:

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov