Lucette - Handmade French Macarons


Určite ste sa aj Vy už dopočuli, že na Slovensku je možné ochutnať exluzívne francúzske dezerty – MACARONS. Zaujmú Vás nielen svojou lahodnou chuťou, ale aj jedinečnou textúrou. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete viac. 


História macarons sa datuje začiatkom 20. storočia, kedy sa francúzsky cukrár, Pierre Desfontaines, rozhodol premeniť klasický francúzsky koláčik na luxusný dezert. Jeho inovatívnosť prostredníctvom tohto malého zázraku oslovuje labužníkov čím ďalej, tým viac aj za hranicami Francúzska. Spolumajiteľka LUCETTE Lucia, vyštudované ekonómka ku cukrárčine privoňala prvýkrát pred 5 rokmi, kedy jej priniesli z Francúzska makarónky, ktoré ochutnala  a zaujali ju už pri prvom zahryznutí.  Vášen pre jedlo a nové exotické chute ju inšpirovali k myšlienke začať výrobu makaróniek na Slovensku. Recept na prípravu je firemným know-how a trvalo niekoľko mesiacov, kým sa podarilo dosiahnúť tie správne kombinácie a chute.


Na internete je obrovské množstvo receptov, ale v konečnom dôsledku veľmi veľa záleží na detailoch ako je zber mandlí, kvalitné ingrediencie, celková príprava a najdôležitejšie je správne pečenie. Základom makaroniek je mandlová múka, ktorá je vhodná aj pre celiatikov. Lucette vyrába krém z pravej čokolády, ktorá je dochutená podľa toho či ide o kokosovú, marakujovú alebo inú príchuť. Kedže makarónka sa dá skôr prirovnať veľkosťou k pralinke, je dôležité, aby na prvý dojem zaujala svojou chuťou, jedinečnosťou a originalitou. 


Makarónka je "crème de la crème" medzi dezertami je aj vhodnou alternatívou na svatby alebo firemné akcie, kde svojou jedinečnosťou dokažú prekvapiť a potešiť každého gurmána. Makarónky sú exluzívnou lahôdkou, preto je možné ich ochutnať v Bratislave v kaviarni Mondieu, ktorej cieľom je poskytnúť zákazníkom jedinečný zážitok. 



Ak chcete aj vy ochutnať makarónky je možné ich objednať prostredníctvom e-mailu alebo telefonicky, Vybrať si môžete 12 príchutí: slaný karamel, horká čokoláda, pistácia, marakuja, malina, mliečna čokoláda, lieskový oriešok, kokos, citrón a káva. Podľa sezóny sú na trhu aj novinky, ako je jahodovo-vanilková alebo gaštanová príchuť. Zákazník si môže od 2 kusov zabalených v elegantnom balení. Osobne Vám ich prinesú domov a je len na Vás, či ich darujete pri príležitosti sviatku, pohostíte svojich blízkych alebo obdaríte ako výslužku po svadobnej hostine.






Ak Vás makarónky oslovili a chcete ich ochutnať, nevahajte kontaktovať Lucette prostrednictvom ich stránky www.lucette.sk alebo na Facebooku, kde nájdete všetky ďalšie informácie.



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov