Chefparade - populárne dezerty z kaviarní


Chefparade – školu varenia sme si natoľko obľúbili, že sme sa rozhodli vyskúšať ďalší z ich kuchárskych kurzov a to Populárne dezerty z kaviarní. Dôvodov bolo hneď niekoľko:

  • ·        Okrem tradičných veterníkov, dobošiek, rolád a punčákov sme si čoraz viac obľúbili cheesecaky, brownies a iné
  • ·        Kuchárčina nám celkom ide, a preto sme sa rozhodli pre novú výzvu – cukrárčinu.
  • ·        Máme rady interakciu s ostatnými účastníkmi kurzu v príjemném prostredí Chefparade
  • ·        A iné

O tom ako Chefparde funguje, ako sa dá registrovať na ich kurzy si môžete prečítať v článku http://www.lifefashionfood.net/2014/03/skola-varenia-chefparade.html . Teraz sa dozviete detaily z kurzu Populárne dezerty z kaviarní.








V jedno slnečné nedelné popoludnie sme sa opäť vybrali do Chefparade, ktorá sídli na Miletičovej ulici v blízkosti Centrálneho trhoviska. Kurz spolu s nami absolvovali aj ďalší 6 účastníci. Ako prvé sme začali s tradičným cheesecakom, ktorý si vyžadoval dlhšie pečenie. Spoločnými silami sa nám podarilo vymiešať tú správnu tvarohovú konzistenciu (spojili sme syr Philadephia a jemný tvaroh) a tiež sme sa naučili ako jednoducho môžeme rozmiestniť korpus (roztopené maslo a sušienky) do koláčovej formy. Potom nasledovalo iba pečenie v trúbe na cca 2 hodiny. 


Po cheesecaku nasledovala mrkvová torta, ktorej jadro je nastrúhana mrkva, múka, cukor a orechy. Spolu s mrkvovou tortou sme tiež začali prípravu brownies, na ktorý sme sa všetci veľmi tešili. Čokoládu sme najprv s maslom roztopili vo vodnom kúpeli a neskôr sme ju pridávali k ostatným sypkým ingredienciam ako múka, cukor, kakaový prášok a iné. Keď boli obidva koláče zamiesené, súmerne sme ich hodili do trúby, aby sa približne 45 minút piekli. Počas prípravy bolo veľmi tažké odolávať všetkým nástraham v podobe sladkého cesta, cúkrových náplní a vyšlahaného snehu, ale napokon sa to všetkým zúčastneným podarilo. 



Vrcholom kurzu boli cupcaky, ktoré sú z hľadiska prípravy najnaročnejšie, ale taktiež aj kreatívne najzaujímavejšie. Bolo na každom z nás sa rozhodnuť, čo pridať do základu na cesto, jedny sa rozhodli pre čokoládové kúsky, strúhaný kokos a iné uprednostili sušené/čerstvé ovocie alebo pistácie a orechy. Pomocou hravých formičiek sa nám podarilo vytvoriť takmer 150 cupcakov, ktoré sme neskôr zdobili. Pri zdobení sme tiež mohli pozorovať kreatívne myšlienky cukrárov, ktorí neváhali využiť všetky potrebné ingrediencii, aby práve ten ich cupcake zaujal. 








 


Na záver sa s Vami rady podelíme o recepty na všetky 4 dezerty. Ak už dlhšie Váhate, na ktorý kurz sa prihlásite alebo sa Vám doma nepodaril upiecť cheesecake/ako to bolo aj v našom prípade, veríme, že sme Vás práve tymto kurzom inšpirovali. Informácie ohľadom kurzov a rezervácie nájdete na stránke Chefparade – školy varenia http://www.chefparade.sk/.






Môže sa vám páčiť

0 Komentárov