Pohoda 2014 - 2.deň


Famózny Travis
Po prvom úvodnom dni festivalu Pohoda vchádzam do areálu trenčianskeho letiska a vnímam davy kempujúcich a sprchujúcich sa nadšencov. Piatkový program prináša niekoľko hudobných, diskusných a športových zážitkov. Na hlavnom stagi sa predstaví škótska skupina Travis, Marián Gáborík prinesie ukázať Stanley Cup a v diskusií so Štefanom Hríbom uvidíme novozvoleného prezidenta Andrejka Kisku. Vskutku pestrý program, preto sa odchádzam posilniť k stánku s občerstvením, kde si volím šťavnatý hamburger, ktorý zapijem chladeným pivom. Pomaly sa presúvam na diskusiu s prezidentom Kiskom. Natrieskaný stan aj areál pred ním nasvedčujú, že pôjde o celkom zaujímavú diskusiu. 

Pohoda počas vystúpenia Ivana Mládka


Nad areálom sa striedajú mraky s občasnými lúčmi slnka, predpovede počasia na dnes nie sú zrovna ružové, ani to však nebráni tisíckam návštevníkov, aby sa vrhli do festivalového víra a ja tak robím spolu s nimi. Po obede vystupuje na veľkom stagi Korben Dallas (pred pár mesiacmi som o nich ani len netušila, ale v poslednej dobe sa dostávajú do povedomia aj širokej verejnosti). Ak stále netušíte o koho sa jedná, vypočujte si ich pieseň s Janou Kirschner, je to fakt pecka. O tretej popoludní začína na Bažant stagi svoje vystúpenie energická skupina Banjo Band Ivana Mládka. Žánrovo to tiež nie je zrovna môj štýl, ale ako tak ležím na ploche a počúvam vtipné historky a známe hity ako Jožín z bážin, Prachovské skaly či Linda cítim sa fantasticky. 


O hodinu neskôr sa fanúšikovia hip hop pred Red Bull Tour busom zídu aby si vypočuli formáciu Moja reč, ktorá dokonale ovládla pódium. Na slovenskú nôtu pokračujem aj v Nay tanečnom dome, kde sa svoje vystúpenie pripravuje mladá hudobníčka Sima Martausova. V zákulisí mi Sima skromne prezradila, že najradšej sa cíti na Slovensku a rada uteká do hôr, kde cíti absolútnu pohodu. Tu je počuť aj z jej piesní, ktoré si veselo spievajú nielen skalný fanúšikovia, ale aj zvyšok natrieskaného stanu. O jej popularite sa presvedčujem s každou odohratou pesničkou. Tak držím palce, talentov na Slovensku nikdy nie je málo. Pozerám na hodinky a opäť nestíham, želala by som si, aby som mohla byť na viacerých miestach naraz. Utekám na tlačovku s Seasickom Stevom. Tento energický 70-tnik všetkých novinárov opantá svojim humorom a šarmom. Neviem sa dočkať jeho vystúpenia. 


Po ôsmej hodine vystupuje na pódium Marián Gáborík a nadšenému davu ukazuje najvýznamnejšiu hokejovú trofej na svete, slávny Stanley Cup. V doprovode riaditeľa festivalu Michala Kaščáka sa Marián prejaví ako spontánny rečník a veselo zabáva nadšený dav. Po skončení robí ešte okruhu okolo areálu na streche hasičského vozidla.  O desiatej mierim na Paru a Kokavakere Lavutaru, ktorý predvádzajú skvelú show. Za tónov cigánskej hudby spieva frontman Pary Lasky a spolu s ním aj nadšený dav.  Pomaly sa blížime k vyvrcholeniu piatkového programu Pohody. Na hlavnom stagi má vystúpiť škótska kapela Travis, ktorá mala pôvodne vystúpiť na Pohode pred piatimi rokmi, avšak kvôli tragédii sa tak nestalo. Travis si absolútne podmanili publikum a spolu s ním aj mňa, keď som s nimi v backstage robila rozhovor. Dougie a Neil prezradili, že boli nadšení z publika a energie, ktorá vyžarovala. Známe aj menej známe piesne si užívali všetky vekové kategórie. Ich takmer dvojhodinové vystúpenie obohatil frontman kapely ružovou bradou či srdečnou komunikáciou s publikom. 

Marian Gáborík a Stanley Cup



Po ich skončení sa niektorí pobrali do svojich stanov a iní zamierili na ostatné stage, kde naďalej pokračoval bohatý program. Piatok na Pohode bol vskutku bohatý a ako ste sa mohli presvedčiť, boli to nielen Travis, ktorý rozpálili dav, ale aj čoraz populárnejšie domáce kapely a interpreti. Táto skutočnosť ma veľmi teší. Prechádzam si poznámkový blok, kde som si zapísala všetky zážitky z dnešného dňa, áno dobre počujete, poznámkový blok. Zážitkov je toľko, že to moja hlava nestíha všetko vnímať. Zajtra ma čaká posledný deň a ja už pomaly rozmýšľam, aký bude. Viem, že minimálne taký super ako ten dnešný.




Môže sa vám páčiť

0 Komentárov