Pohoda 2014 - 3.deň


Plná pozitívnej energie vchádzam v sobotu do areálu festivalu a neviem sa dočkať dnešného programu. Tricky, Kellis, Mogwai či Suede? Naozaj ťažké rozhodovanie, bodaj by sa to dalo stihnúť všetko. Ale poďme pekne po poriadku. Niektorí návštevníci Pohody sa len pomalý zobúdzajú, ja však začínam sobotu na Orange stagi, kde okolo obeda vystupuje začínajúca slovenská kapela Walter Schnitzelsson. Táto rock´n´rollová partia si zaskákala spolu s fanúšikmi a celkovú atmosféru dotváralo príjemné počasie, ktorá panovalo celú sobotu. Po ich vystúpením prechádzam areálom a zisťujem, že som stále nevidela všetko. Po dvoch dňoch objavujem klzisko, kde sa dajú požičať korčule či M Factory, kde sú počas dňa rôzne adrealinové atrakcie, tanečné workshopy pod vedením The Pastels a večer Silent Disco. 







 

Ako sa tak túlam areálom a nasávam všade prítomnú pohodovú atmosféru natriafam na ďalšie atrakcie. Jednou z nich je aj tzv. hawajska pláž, kde sa dajú stráviť prijemne chvíle s drinkom v ruke a v bazéne. Nevnímam, ale čas plynie vskutku rýchlo. Ani sa nenazdám a už je dávno po obede. Vyberám sa teda k stánkom, kde skúšam klasiku langoš, ktorý to vždy istí. Po výdatnej sieste sa vyberám na Kellis, ktorá je jednou z hviezd sobotňajšieho programu. Zo začiatku to vyzerá na neisté vystúpenie, interpretka má problémy so zvukom ale s postupom času roztancuje publikum, ktoré si nadšenie spieva jej najznámejšie hity ako Trick Me či Milkshake. Po skončení sa presúvam na ďalší stage, kde už vystupuje domáca interpretka Jana Kirschner. 





Nadšený dav si spolu s ňou spieva jej najznámejšie hity ako aj piesne z najnovšieho albumu Moruša Biela. Jana počas vystúpenia oznamuje, že je opäť tehotná (naposledy, keď vystúpila na Pohoda, čakala svoju dcéru Matildu). Táto skvelá správa rozvášni dav ešte viac. Emócie cítiť aj z jej niekoľkočlennej kapely, ktorá ju doprevádza na pódium. Emotívny jej tiež záver v koncert v podaní jej sóla. V zákulisí Jana prezrádza plány na jeseň aj o pripravovanom turné, ktoré nakoniec preloží na jar. Jej manažér Jožko Šebo všetkých zabáva vtipnými historkami a ja sa tu cítim veľmi príjemne. Opäť nestíham, ale to som si tu už zvykla (chichi). Utekám na tlačovku s Trickym. Tento 46-ročný hudobník si okamžite získava prítomných novinárov svojou bezprostrednosťou a úprimnosťou svojich odpovedí.  Nemá rád veľké pódia, kde je množstvo rušivých efektov, ale napriek tomu už v minulosti vystupoval s Beyonce. Jeho vyhlásenie, že ak by nebol hudobníkom, tak určite vykonával kriminálnu činnosť (pravdepodobne krádež) rozosmeje všetkých prítomných. Sympatie si určite získava aj vyhlásením, že na Slovensku je prvýkrát, ale určite sa vráti. Chutí mu nielen slovenské pivo, ale aj ženy. 
  
Tricky počas tlačovej konferencie



Jeho vystúpenie o dve hodiny neskôr je žiaľbohu pre mnohých sklamaním. Z davu je počuť, že Tricky vlastným menom Adrian Thaws nie je vo svojej koži a miestami pôsobí ducha neprítomne. Vyvrcholením sobotného večera je vystúpenie britpopovej legendy Suede. O poriadny žúr sa postarali tiež Disclosure, ktorý sú v súčasnosti žiarivá hviezda na britských ostrovoch. Po troch fantastických dňoch sa festival Pohoda končí a ja musím skonštatovať, že mi to bude veľmi chýbať. Atmosféra, hudobné vystúpenia a ľudia, to všetko robí Pohodu perfektným festivalom. Ako sa tak pomaly blížim k bránam a opúšťam areál v hlave mi rezonujú zážitky z posledných dní..... Jedno však viem na 100 % na Pohode som bola prvýkrát, ale určite nie posledný! Pomaly odpočítavam dni do ďalšieho ročníka. Pohoda 2015, už sa ťa neviem dočkať!



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov