Stanley Cup v Trenčíne po piatykrát


Marián Gáborik si sezónu 2013/2014 určite zapamätá. Na jej začiatku ho neminuli zranenia, kvôli ktorým sa nemohol zúčastniť olympijskych hier v ruskom Soči. Jazdci z Columbus ho potom vymenili do slnečného L.A, a práve to sa stalo pre neho dostatočnou motiváciou a vrátilo mu to chuť do hokeja. A aby to ho nebolo málo, práve on bol vo vyraďovacej fáze jednou z kľúčových postáv, ktorá pomohla kráľom k zisku Stanley Cupu.

 


12.júla sa Trenčín po piatykrát stal svedkom príchodu najslávnejšej hokejovej trofeje na svete, tentokrát zásluhou Mariána Gáboríka. Ten si získ trofeje a jeho príchod na Slovensko patrične užíval. Skutočnosť, že Trenčín už po piatykrát hosťuje slávnu trofej si už všimli aj v NHL a pousmial sa nad tým aj Phillip Pritchard, strážca trofeje, ktorý s ňou cestuje po celom svete.  Kuriozitou je aj fakt, že hokejisti z Trenčína, ktorú trofej získali sú zároveň susedia z rovnakej ulice. 


 

Okrem zisku Stanley Cup teší Mariána Gáborika aj fakt, že z kráľmi podpísal 7-ročný kontrakt. Okrem skvelej organizácie LA Kings, vedenia a spoluhráčov je obrovskou výhodou aj skutočnosť, že ostáva v slnečnej Kalifornii. Samotné oslavy na štadióne v Trenčíne ako aj na hrade si Marián určite vychutná. Po pirohoch, ryžovom nákype, držkovej sa tentokrát zo Stanley Cupu jedol Mariánov obľúbený tatarák. 

 

Po tlačovej konferencií, programe na štadióne Mariána Gáborika a fotení s fanúšikmi sa Marián vybral s trofejou na najväčší slovenský festival Pohoda. Ako sám povedal na začiatku mal trochu obavy ako sa to organizačne zvládne, ale samotný Michal Kaščák (organizátor Pohody) ho presvedčil o opaku.  Fakt, že prítomnosť Mariána Gáborika a Stanley Cupu na Pohode bola úspechom svedčil aj niekoľkotisícový skandujúci dav, ktorý nechcel nechať samotného aktéra odísť. Po oslavách na pódiu urobil Marián okruh okolo areálu a vybral sa uživať si oslavy na hrad. 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov