Otvorenie župnej jesene v Bratislavskom kraji

Určite ste už počuli o Račianskom, Modranskom alebo Pezinskom vinobraní, pečených husiach z Grobu, kapuste zo Stupavy alebo iných regionálnych špecialitách? Všetky tieto dobroty majú jedno spoločné  - ich sezónou je jeseň.




Piatok, 12. Septembra oficiálne odštartovala župná jeseň v Bratislavskom kraji. Prvým veľkým podujatím bolo bezpochyby Račianske vinobranie, ktoré sa právom radí k tým najlepším. Do Rače každoročné zavítajú tisícky domácich aj zahraničných návštevníkov, ktorý si okrem tradičného burčiaku vychutnávajú aj víno, štrúdle, cukrovinky, medovníky, cigánsku, klobásky, lokše, zemiakové placky a iné dobroty.



Bohatý nielen gastronomický, ale aj kultúrny program pokračuje už nabudúci týždeň Pezinským vinobraním, hodami v jednotlivých častiach Bratislavy a Ružinovskými slávnosťami. Jedným z vrcholov sezóny budú bezpochyby husacie a kačacie špeciality z Grobu, ale aj slávnosti kapusty Dni Zelá v Stupave, ktoré sú naplánovane na začiatok októbra.




Ako rodení Bratislavčania župnú jeseň priamo zbožňujeme, preto aj Vy milí čitatelia objavte spolu s nami gastronomické špeciality tohto regiónu a ponorte sa do lahodných chutí, ktoré Vám Župná jeseň v Bratislave ponúka. Kompletný program môžete nájsť na oficiálnej stránke Bratislavského kraja http://www.bratislava.sk/ alebo na www.zupnajesen.sk a cez Facebookovú stránku https://www.facebook.com/VisitBratislava?ref=ts-


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov