Kurz líčenia v Essence of Beauty

Už od nepamäti je jedným z hlavných poslaní ženy byť krásnou. Tlak spoločnosti, módne trendy, ale aj masívna reklama rôznych kozmetických koncernov nám neľútostivo pripomínajú aké dôležite je sa starať o svoj zovňajšok a investovať mu nielen čas, ale aj nemalé financie. My sme sa preto v redakcii rozhodli, že sa na túto tému porozprávame s odborníčkou na slovo vzatou, vizážistkou Alexandrou Gulič.  Alexandra Vám poradí, že je dôležité nehľadieť na módne výstrelky a trendy, ale líčiť sa tak, aby sme sa predovšetkým my samy cítili pohodlne, krásne a podčiarklo to našu osobnosť. 

Profesionálne líčenie


Alexandra sa venuje vizážistike a make-up stylingu už niekoľko rokov a jej rukami prešlo množstvo spokojných zákazníčiek. Okrem denného líčenia, líčenia na špeciálne príležitosti a fotenia sa taktiež venuje diagnostike pleti. V jedno štvrtkové popoludnie som sa vybrala do jej salónu v Bratislave, aby som si na vlastnej koži vyskúšala jej kurz líčenia. Nemusím Vám hovoriť, ako veľmi som sa tešila na naše stretnutie, pretože ako každá žena aj ja túžim byť krásnou pre seba a svoje okolie. Alexandra ma privítala v útulnom prostredí jej salóna v Ružinove a naša viac ako 3-hodinová zaujímavá diskusia sa mohla začať.

Kurz líčenia

Premeny
Na úvod sme sa venovali diagnostike pleti. Ja osobne už niekoľko rokov bojujem s problematickou pleťou, ktorá je charakteristická mastnotou a prejavmi akné. Priznám sa, že za posledné roky som na sebe vyskúšala nespočetné množstvo výrobkov od prírodných, lekárenských až po klasické voľne dostupné v drogériách.  Alexandra mi vysvetlila, že základom krásnej a zdravej pleti je každodenné čistenie ráno aj večer a následná hydratácia a výživa. Tento proces sa skladá zo 4 krokov: odlíčenie očí, odlíčenie tváre, tónizácia, ktorá vyrovná PH pokožky, dočistí a uzavrie póry a konečná hydratácia. 

Okrem spomínaných 4 základných krokov, je potrebné myslieť na doplnkovú starostlivosť ako je peeling a maska, ktoré sa používajú 2x do týždňa. Pre dámy nad 30 rokov Alexandra odporúča nadštandardnú starostlivosti o pleť, do ktorej patria séra a očné krémy.  Po úvodnej diagnostike pleti a odporúčaní, ktoré výrobky sú vhodné pre moju pleť, ako ich správne používať a koľko času venovať denne starostlivosti o pleť sme sa spoločne vrhli na samotné líčenie . Na dosiahnutie dokonalého vzhľadu pleti je opäť potrebné dodržiavať niekoľko krokov.

Začíname so základom a tým je fixačný gél pod make-up. Ja osobne tento výrobok veľmi nepoužívam, ale na kurze som mala príležitosť sa sama presvedčiť, aký je potrebný pre dosiahnutie celkového efektu. Nasledoval výber správneho odtieňu make-up podľa typu pleti. Čo sa týka odtieňu make-upu, je dôležite skúšať správny odtieň vždy na dennom svetle a nie pod neónkami. Na celkové zjednotenie pleti a prekrytie nedostatkov použijeme korektor. Pleť rozjasníme pomocou rozjasňovača, ktorý použijeme na kruhy pod očami, vonkajší kútik oka a na tie časti pleti, ktoré chceme opticky rozžiariť. A na záver zafixujeme minerálnym púdrom. Po nanesení make-upu zvýrazníme jednotlivé partie. 

Líčka nanášame od línie ucha smerom k ústam. Dávame pozor, aby na tvári neboli viditeľné ostré línie, ak sa tak stane rozpracujeme líčka krúživými pohybmi.  Pokračujeme obočím, ktoré zvýrazníme očným tieňom alebo ceruzkou vo farbe obočia. Nesmieme zabudnúť, že 2/3 obočia majú stúpať a 1/3 má klesať.  Pri výbere očných tieňov sa vyhýbame farbám dúhovky, naopak vyberáme si kontrastné farby.  Pri nanášaní dbáme, aby sme neklesli pod líniu spojnice vonkajšieho kútika a konca obočia. Na konci farby spojíme a ostré línie rozostríme krúživými pohybmi štetca. Oči môžeme zvýrazniť očnou linkou a dokonalou bodkou je špirála. Na pery použijeme kontúrovaciu ceruzku, najideálnejšia je v telovej farbe alebo transparentnú. Potom už len nanesieme rúž/lesk podľa vlastných preferencií typ aj farbu. Ideálne je nanášať ich štetcom na pery, ktorý zabezpečí dokonalé vykreslenie a vyplnenie pier.

Po absolvovaní kurzu líčenie v Essence of Beauty
Po približne 3 hodinách rozprávania som sa zrazu ocitla tvárou v tvár sama sebe a neverila som, čo som videla v zrkadle. Šikovnými ťahmi, ktoré som sa pri líčení naučila, sa mi podarilo vyzdvihnúť lícne kosti, rozžiariť oči a zjemniť pery. S výsledným efektom som bola nadmieru spokojná. Obrovskou výhodou bolo, že mi Alexandra nalíčila ½ tváre a ja som potom podľa jej vzoru sama dokončila tú druhú. Toto ma utvrdilo v presvedčení, že to zvládnem aj sama doma. Z nášho stretnutia som odchádzala so skvelým pocitom ako málo stačí k tomu, aby každá žena nielen vyzerala krásne, ale sa tak aj cítila. Ak aj vy milé dámy túžite po poradenstve pleti a chcete sa naučiť ako vyzdvihnúť svoju krásu, neváhajte s prihlasením na kurz líčenia. Pre viac informácií o jednotlivých kurzoch a službách, kontaktujte Alexandru prostredníctvom jej stránky Essence of Beauty 



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov