Slovan odštartoval tretiu sezónu v KHL


Slovan Bratislava vo štvrtok 4. Septembra odštartoval už svoju 3. sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). V otváracom zápase privítal na domácom ľade chorvátsky tím Medveščak Zagreb. Bratislavský tím si pripravil pre svojich fanúšikov množstvo atrakcií a grafických noviniek, ktoré sprevádzali nástup hráčov na ľadovú plochu. Po slávnostnom úvode a oboch hymnách tak mohlo padnúť prvé buly. 






Slovan začal prvú tretinu aktívne čo mu prinieslo prvý gól už v 7. minúte zásluhou nováčika v bratislavskom tíme Laca Nagya (1:0). Zápas bol už od začiatku poznačený početnými výlučeniami na oboch stranách. To dokázal využiť najmä domáci tím, ktorý sa opäť zásluhou Nagya zvýšil vedenie (2:0). Ten vo vlastnom oslabení utiekol súperovým obrancom a šikovne zavesil pod hornú týčku. Od tohto okamihu sa jasne stal miláčikom publika, ktoré počas zápasu niekoľkokrát skandovalo jeho meno. 




Počiatočná nervozita sa preniesla aj do druhej tretiny, kde sa Medveščaku podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu (2:1). Slovan sa opäť v presilovke ujal vedenia zásluhou delovky v podaní obrancu Michala Sersena (3:1). Ten ukázal akým potrebným hráčom je pre Slovan najmä v presilovkách a po niekoľkomesačnom hernom výpadku sa ukázal v skvelej forme. Na konci druhej tretiny mal Slovan šancu utiecť súperovi na rozdiel dvoch gólov, ale nepodarilo sa mu využiť presilovku 5:3.




Súper trestal nevyužitú presilovku domácich o dvoch hráčov a v úvode tretieho dejstva znížil opäť na rozdiel jedného gólu (3:2). Slovanisti sa nevzdávali a záver zápasu zvládli lepšie, keď sa im v presilovke podarilo zvýšiť svoj náskok (4:2) Po minuloročnej nie príliš vydarenej sezóne sa podarilo skórovať Liborovi Hudáčkovi. Gólový účet celého zápasu ukončil strelou do prázdnej brány Medveščaku Ladislav Nagy, ktorý si tak vo svojom prvom zápase za Slovan pripísal hetrik.


Slovan Bratislava: Backlund (Janus) - Baranka, Sersen, Sigalet, Starosta, V. Mihálik, J. Brejčák, Luža - Vondrka, V. Nedorost, L. Nagy - L. Hudáček, Surový, Netík - Bartovič, Tičar, Murley - Ölvecký, P. White, Jeglič
Medveščak Záhreb: Dekanich (Barry) - Morrisonn, Flood, Carle, Martinovič, Popovič, Hutchinson - Murray, Glumac, Pelletier, St. Pierre, Thomas, Anderson, Krog, Haydar, Hedden, Rodman, Stewart, Bjorkstrand


Belasí ráno po zápase cestujú na svoj prvý trip v sezóne, keď sa v úvode predstavia na ľade obhajcu trofeje Metallurgu Magnitogorsk.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov