V Oviede sa hralo aj za Petra Dubovského

Slovenská futbalová reprezentácia, líder C-skupiny s plným počtom 18 bodov nastúpil na svoj 7 kvalifikačný zápas proti jednému z najväčších favoritov, Španielom. Motivácia zverencov trénera Jána Kozáka bola dvojnásobná, nakoľko sa dejiskom stalo severo-španielské mesto Oviedo, kde za domáci tím naposledy hrával už zosnulý reprezentant a veľký talent Peter Dubovský.



Motiváciou vyhrať tento prestížny duel bol nielen spomínaný Dubovský, ale aj samotný postup na EURO 2016 do Francúzska.  Zostava slovenského tímu pred samotným zápasom sa nerodila ľahko. Do poslednej chvíle sa čakalo, ktorého žolíka nasadí tréner Kozák a či mu tento ťah vyjde. V zostave chýbalo pre žlté karty duo Škrtel – Kucka a pre zranenie nemohli nastúpiť ani Ďurica s Weissom.





V úvode prvého polčasu mal obrovskú šancu Slovák Mak, avšak bránku domáceho miláčika Ikera Casillasa prestrelil. Ako sa neskôr ukázalo bola to azda najväčšia šanca slovenských futbalistov skórovať. Španieli boli v jasnej prevahe, čo sa im podarilo  využiť už v piatej minúte po hlavičke Jordiho Albu.  Španielsko viedlo 1:0.




Hráči Španielska pokračovali aj naďalej v tlaku, ktorý sa im podaril pretaviť v 30. minúte zápasu, kedy brankár Slovenska Kozáčik fauloval nabiehajúceho Costu a Andreas Iniesta odpískanú penaltu s prehľadom premenil. Španielsko viedlo už 2:0. Prevaha domáceho tímu v prvom polčase bola viditeľná vo všetkých ukazovateľov, ale azda najviac v držaní lopty (75:25 v prospech Furie Roji).





V druhom polčase mali Španieli niekoľko šancí a Slováci mohli ďakovať šťastene, že sa skóre nemenilo. Tréner Kozák sa rozhodol striedať kľúčových hráčov vrátane kapitána Mareka Hamšíka pred dôležitým utorkovým zápasom Slovenska proti Ukrajine v Žiline. Niekoľko zápasová víťazná séria Slovenska sa teda skončila práve na pôde oviedského štadióna Carlosa Tartiera.




Na pozápasovej tlačovej konferencií označil J.Kozák za kľúčový rýchly úvodný gól v sieti jeho zverencov, ktorý predpovedal vývoj zápasu. Pred zápasom s Ukrajinou bude potrebné najmä zregenerovať sily a oddýchnuť si. Motivácia je v tomto prípade dostatočná, hrá sa o postup na EURO16.  Ako sa už veľakrát predtým ukázalo, aj v tomto prípade platí posledný krok býva zväčša najťažší...


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov