Nalejme si čistého vína

Pre milovníkov vína prináša jesenná sezóna čas vinobraní, jarmokov, dní otvorených pivníc a tým aj možnosť nahliadnuť do známych slovenských vinárstiev. Jedným z nich je aj spoločnosť Elesko zaoberajúca sa pestovaním a výrobou vína. Na Slovensku pôsobí v Malokarpatskej oblasti, vyrába vlastné značky vína a jej súčasťou je aj moderný vinárský komplex v Modre.


Spoločnosť ELESKO v súčasnosti vlastní 110 hektárov nových pivníc v Malokarpatskej oblasti, ktoré patria k tým najkrajším na Slovensku. Vo viniciach aktuálne prebiehajú oberačky, ktoré sú v plnom prúde.  Skoršie odrody ako Sauvignon blanc, Rulandské šedé a modré, Dunaj, Aurelius, Viognier, Chardonnay, Pálava a Tramín červený sa im podarilo obrať už v septembri.


Hrozno je krásne dozreté, vyfarbené do zlata, ružova, či tmavo modra s príjemnou chuťou. Očakáva sa, že vína v tomto ročníku budú obzvlášť kvalitné. Nebude výnimkou, ak sa na trhu objavia vína z ročníka 2015 v kategóriách neskorý zber a výber z hrozna. V októbri sa v optimálnom čase očakáva zber odrôd ako je Rizling rýnsky, Merlot, Frankovka a Alibernet.  



Vďaka vínam spoločnosti ELESKO môžete naplno rozmaznávať aj svoje chuťové poháriky. Okrem klasickej babičkinej kuchyne sa skvele hodia aj k tradičným sezónným pochúťkam ako aj pri husacích a kačacích hodoch. Jedlo z diviny doplnte odrodou Dunaj, pri talianských špecialitách použite Pinot Gris a plesňové syry budú chutiť skvele s pohárikom Gewürztramineru.


Neváhajte a navštívte vinársky komplex ELESKO neďaleko Modry - lifestylový priestor pre všetkých, ktorí sa chcú stretnúť pri dobrom víne a vychutnať si netradične tradičné jedlo.  Súčasťou komplexu je aj ZOYA MUSEUM s rozlohou 1000 m2 , kde je pre verejnosť prístupná výstava viac ako 100 diel Andyho Warhola. Viac informácií o spoločnosti Elesko nájdete na 


Teraz máte jedinečnú príležitosť zapojiť sa do súťaže, ktorú organizujeme a vyhrať jednu z exkluzívnych odrôd ako je Pálava, Sauvignon či Pinot Gris. Stačí nám odoslať do redakcie - redakcia@lifefashionfood.net správnú odpoveď na otázku: Koľko hektárov viníc vlastní spoločnosť ELESKO v Malokarpatskej oblasti?

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov