Ako sa dostať do formy - 4. časť

V Golem Club Bory Mall pokračujeme so 6-týždňovým programom „ Ako sa dostať do formy“ pod vedením profesionálneho trénera. V predchádzajúcich častiach programu ste mali možnosť zoznámiť sa so silovými tréningami v Avione, Eurovea a Central. Od trénera sme dostali jedálniček na mieru, ktorý pravidelne dodržiavame a vyskúšali sme aj niekoľko noviniek zo skupinových cvičení, ktoré Golem Club aktuálne ponúka.



V dnešnom dieli sa zameriame sa predovšetkým na tréning boxu a sily pod vedením Tomáša Dziana. Tomáš sa v Goleme špecializuje na skupinové a individuálne tréningy v oblasti bojových športov – box a thai box a ako úplným začiatočníkom v tejto oblasti nám vysvetlil všetky výhody, pre ktoré sa oplatí začať boxovať. Box je veľmi dobrý pre všeobecné zvýšenie kondície a môže byť výborným nástrojom pre chudnutie, nakoľko pri ňom spálite značné množstvo kalórií.



Boxovanie taktiež veľmi pozitívne pôsobí na sebavedomie a na vašu na psychiku. Po každom tréningu sa vám do krvi dostane značné množstvo endorfínov a iných takzvaných hormónov šťastia, ktoré vám budú pomáhať bojovať proti stresu z práce. A že to naozaj tak funguje, sme zistili počas celého týždňa priamo na vlastnej koži, keď sme po tréningoch odchádzali uvoľnení a plní elánu J. A ako už vyzeral samostatný tréning pod vedením Tomáša?



Úvodných 15 minút sme sa venovali telesnej príprave, ktorá je pri boxe dôležitá a zahŕňala gymnastiku, beh aj skoky cez švihadlo. Po nej nasledovali jednoduché ukážky techniky ako údery do boxovacieho vreca pravou a ľavou rukou, nízke a vysoké kopy a kop kolenom. Po zvládnutí jednotlivých techník sme  pokračovali v boxovacom ringu v tréningu vo dvojici– takzvanom sparingu v 3-dvojminútových kolách.







Týždeň tréningov v Golem Club Bory Mall  nám ubehol ako voda a my sme si uvedomili, že box sme si za ten krátky čas stihli naozaj obľúbiť. Ak teda nie ste fanúšikom nekonečných behov, dvíhanie činiek alebo extrémnych diet, utekajte do ringu.  O popularite tohto športu svedčí aj fakt, že si ho pri formovaní postavy obľúbili aj modelky Victoria Secret, ktorým pravidelné boxovanie napomáha pri získavaní dokonalých kriviek.




Golem Club Bory Mall je najnovšou súčasťou fitness centier spadajúcich pod značku Golem Club. Okrem skupinových cvičení ponúka tiež špeciálnu silovú klietku, STAR TRAC posilňovacie a kardio stroje, detské fitness centrum, beachvolejbalové ihrisko a multifunkčné ihrisko. Novinkou je aj boxovacia zóna, v ktorej sme tento týždeň absolvovali všetky tréningy. Viac informácií ohľadom cvičení a tréningov nájdete na ich oficilne stránke http://www.golemclub.sk/bory.




Môže sa vám páčiť

0 Komentárov